Ušetřete na plynu až několik tisíc ročně

Změna dodavatele plynu

Mnohdy tím, kdo se snaží snížit náklady domácnosti je právě žena. Váží vydání a hledá cesty jak ušetřit, neboť často lépe než muž ví, kolik co stojí a má dokonalý přehled o částkách potřebných pro uspokojení základních potřeb, koníčků a aktivit svých dětí. Jednou z věcí, která výrazným způsobem ovlivňuje výši nákladů domácnosti, je spotřeba plynu a to zejména tam, kde se na plynu vaří i se jím vytápí dům.

Na výši jeho spotřeby, kterou můžete ovlivnit, má vliv několik věcí, zejména:

- nastavení vysoké pokojové teploty
- vytápění neobývaných místností
- radiátory zastíněné nábytkem a záclonami sahajícími až na zem

Teplotu proto nastavte na tolik stupňů, aby vám v bytě bylo příjemně, nepřetápělo se a poté zbytečně nevětralo. Neobývané místnosti pouze zavlažujte. Rovněž v ložnici nepřetápějte. Za optimální pro zdravý spánek je považována teplota mezi 17 – 19 °C, při které má organismus nejpřirozenější podmínky pro regeneraci. A pokud jste zastánkyněmi dlouhých záclon až na zem, alespoň na zimu je vyměňte za kratší, které nebudou bránit průchodu tepla do místnosti. Nešvarem mnoha hospodyněk je také sušení prádla na radiátorech. Ač se to nezdá i toto má vliv na spotřebu plynu. A ušetřit můžete také při vaření – vybírejte nádobí s průměrem dna odpovídajícím velikosti hořáku, používejte pokličky a hořáky udržujte v čistotě.

Zásadním způsobem ušetřit můžete změnou dodavatele plynu. Dnes už si každý může vybrat bez zdlouhavého shromažďování informací a z pohodlí svého bytu, takového, který dokáže nabídnout pro něho nejpřijatelnější cenu. Navštivte portál www.srovnejto.cz a získejte přehled o aktuálních cenách plynu a srovnání tarifů jednotlivých dodavatelů. Prostřednictvím portálu můžete navíc jednoduše k novému dodavateli i přejít. Stačí vyplnit krátký dotazník, během chvíle získáte nezávazné nabídky několika společností a stačí již jen jeden krok - vyplnit online smlouvu. Je to jednodušší než se může zdát.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist