Vybíráme kufr: Který typ je pro vás ten pravý?

Když budete vybírat zavazadlo, narazíte na nepřeberné množství modelů. Látkové kufry, skořepinové kufry, se dvěma kolečky, se čtyřmi kolečky – kdo se v tom má vyznat? Jaké výhody mají čtyři kolečka? Je lepší si vybrat textilní kufr nebo skořepinu? Poradíme Vám.

Luxusní kufrKdyž létáte letadlem

 Pokud cestujete často letecky, rozhodně byste neměli podcenit kvalitu zavazadla. Prověřené značky jsou zárukou kvalitních materiálů a odolného zpracování. Nekvalitní zavazadla často nevydrží zacházení letištní obsluhy. Dorazit na dovolenou s rozbitým kufrem je nepříjemnost, které se určitě chcete vyhnout, že?

Tip: Sázkou na jistotu jsou oblíbené kufry Samsonite. Prvotřídní zpracování a jen ty nejkvalitnější materiály jsou pro Samsonite samozřejmostí.

Skořepinový kufrJaký zvolit materiál?

Na výběr máte v zásadě ze dvou možností: textil nebo skořepina. Obě varianty mají své výhody i nevýhody.

Skořepinové kufry se vyznačují především odolností. Pokud potřebujete převážet křehké věci, skořepinové zavazadlo je jasná volba. U starších modelů vás může nepříjemně překvapit jejich váha. Novější modely jsou ale vyrobeny ze speciálně upraveného materiálu, který je bytelný, extrémně lehký a pružný.

Textilní kufrTextilní zavazadla se vyznačují nízkou váhou, snadnou manipulací a především variabilitou. Často jsou vybavena zipem na zvětšení objemu, který zvětší objem kufru až o 10 litrů. Praktické jsou také postranní kapsy na drobnosti, které na skořepinových zavazadlech nenajdete.

Kolik koleček?

Textilní i skořepinové kufry pořídíte se dvěma, nebo čtyřmi kolečky. Jaký je mezi nimi rozdíl? V manipulaci. Kufr se dvěma kolečky můžete jen táhnout za sebou, zatímco s kufrem se čtyřmi kolečky můžete manipulovat všemi směry. Pokud se chystáte pořídit si opravdu veliký kufr, rozhodně vsaďte na variantu se čtyřmi kolečky. Čtyřkolečková varianta je výrazně komfortnější a usnadní vám manipulaci s těžkým zavazadlem.

Kufr by se vám měl také líbit, takže nakonec zbývá vybrat ten správný design. Čím výraznější barvu zavazadla vyberete, tím snadněji si ho na letišti poznáte!
 

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist