Kolečkové brusle a hubnutí? Ideální spojení!

Zajímáte se o in-line bruslení? Tuto volnočasovou aktivitu Vám také můžeme jen a jen doporučit. Jedná se totiž o prvotřídní spojení zábavy s činností, jež je velmi prospěšná pro Vaši postavu i zdraví.

Kolečkové brusleJízda na in-line bruslích je zábavnou aktivitou, které se v Česku v posledních letech věnují statisíce lidí. Zároveň se jedná o perfektní „zbraň“ na nadbytečné kilogramy. I proto je dobré pořídit již v útlém věku dětské in-line brusle svým potomkům. V tomto článku se každopádně zaměříme nejen na kolečkové brusle a hubnutí, ale dostanete i několik základních rad, jak vybrat brusle a jak udržet kolečka co nejdéle plně funkční.

In-line bruslení (nejen) pro pevný zadeček

Pravidelné ježdění na kolečkových bruslích je i dle odborníků výtečnou aktivitou pro Vaše zdraví, fyzičku i postavu. Stačí přitom 20 minut jízdy a již začíná docházet ke spalování tuků. In-line bruslení tak dokáže formovat Vaše dolní končetiny, jakož i hýždě, boky, ale též břišní a zádové svaly. Zároveň dochází k posilování srdce a oběhového systému. To vše zábavnou formou! Stačí si tedy vybrat in-line brusle a vyrazit ven.

In-line brusleJak vybrat in-line brusle?

Kolečkových bruslí pochopitelně v současnosti existuje nepřeberné množství, jak ostatně dokládá nabídka e-shopu Radicalsport.cz. V prvé řadě si musíte rozmyslet, na co je budete používat. Pokud Vám jde primárně o jízdu a hubnutí, budou se Vám hodit brusle fitness nebo urban skates, lze si ale pořídit rovněž brusle na hokej, závodění i na provádění různých triků. Jestliže jste teprve na začátku, neměla by Vám chybět brzda, s níž snadněji zastavíte.

Sháníte-li tyto výrobky pro své ratolesti, dětské kolečkové brusle lze dnes zakoupit rovněž v mnoha variantách. Pro všechny generace jsou pak nezbytně nutné chrániče na brusle, protože nikdo není dokonalý. S chrániči na brusle tak předejte nepříjemným zraněním. Na závěr ještě dodejme, že pro co nejdelší životnost in-line bruslí či spíše koleček, je nutné je pravidelně přehazovat a zároveň věnovat čas údržbě ložisek. O tom snad ale až někdy příště.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist