Začněte léto pedikúrou! Krásné nohy vám budou odměnou

Krásné nohy v žabkách po pedikúřeJe tu léto a s ním i potřeba odhodit uzavřené boty a sáhnout po těch krásných sandálcích, otevřených lodičkách, balerínách a žabkách, které na vás koukají z botníku. S tím ale přichází i odhalení, jak vaše nohy po zimě vypadají.

Pravidelná péče o nohy by se neměla zanedbávat, sebekrásnější nohy tak můžete snadno zařadit do kolonky "nikdy neukazovat na veřejnosti". Otlaky, popraskaná pokožka, přerostlé nehty či "kuří oka" nejsou věci, kterými byste se chtěla reprezentovat.

Péče jako od profesionála

Jednou za pět týdnů byste svým nohám měla dopřát salonní pedikúru. Pokud se o ně chcete starat sama, zahrajte si na pedikérku v pohodlí svého domova.

Nohám nejdříve dopřejte teplou lázeň se změkčujícími, hojivými a dezinfekčními účinky. Do vody můžete přidat speciální koupelové soli, eukalypt, levanduli, zázvor nebo rozmarýn. Nohy tak prokrvíte, zbavíte otlaků a únavy. Této části procedury vyhraďte alespoň čtvrt hodiny.

Nohy pečlivě vysušte. Ztvrdlé pokožky se nyní lehce zbavíte pomocí pemzy, pilníku na paty či seřezávače kůže. Nohám můžete také dopřát jemný peeling. Kůžičku kolem nehtů zatlačte pomerančovým dřívkem, kopýtkem nebo nerezovou špachtlí. Samotné nehty pak rovně zastřihněte a zapilujte.

Do péče o nohy můžete zapojit i partnera. Zakončit pedikúru jemnou masáží chodidel není nikdy na škodu.

Každodenní péčí k úspěchu

Cesta ke krásným a zdravým nohám vede přes každodenní promazávání kvalitním krémem nebo vazelínou. Pokožka se tak stává pružnější a méně náchylnou k tvorbě otlaků. Kromě toho byste měla věnovat pozornost výběru obuvi.

Francouzská klasika - pedikúraNejen zdravé, ale i krásné

Nejen nehty na rukou si zaslouží ozdobit. Hezky tvarované a nalakované nehty mohou být tím detailem, který dá vašim odhaleným nohám dokonalý vzhled.

Nejprve mezi prsty vytvořte odstup pomocí pěnového oddělovače. Nehty ošetřete a případně odmastěte odlakovačem, aby lak lépe držel. Poté naneste podkladový lak, který uchrání nehty před nepříjemným zabarvením. Jakmile uschne, naneste slabou vrstvu vybraného laku. Následuje druhá vrstva a zakončení v podobě lesklého vrchního laku (top coat).

Nebojte se odvážných barev. Stálicí mezi trendy je samozřejmě rudá. Krásné nohy vytvoří také francouzská klasika a její barevné variace.

Vše potřebné nejen pro kvalitní pedikúru naleznete na www.nehtyprofi.cz. Široká nabídka pomůcek pro modeláž gelových nehtů, úpravu nehtů, péči o ruce, nehty a tělo.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist