Správná strava, šťastná fretka: Vhodné krmivo pro fretky posouvá hranice

Pro každého majitele domácího mazlíčka je kvalitní výživa pro jeho oblíbeného tvorečka klíčová. A pokud máte doma fretku, určitě to není jinak. Nicméně fretka není pes, kočka, ba ani morče a její strava je výrazně odlišná. Víte, jak fretku krmit správně, aby prosperovala po všech stránkách? Tato malá šelma je poměrně náročný strávník. Pojďte vaši fretku vyživit, netrápit její trávení a zároveň potěšit její chuťové pohárky.

Správná strava, šťastná fretka: Vhodné krmivo pro fretky posouvá hranice

Pro pohodlí fretky po všech stránkách

Fretky jsou šelmy známé svou výjimečnou aktivitou a hravým temperamentem, a proto je klíčové poskytnout jim vyváženou stravu, která zvládne pokrýt tyto nároky. Nemělo by tedy pro vás být překvapením, že nejpřirozenější strava pro fretky bude syrové maso a vnitřnosti, případně syrová vejce, ovoce a zelenina jako pamlsky.
 
Naopak kravskému mléku by se měly vyhýbat obloukem, způsobuje jim totiž trávicí potíže. Myslet na všechna fretčí “musím” a “nesmím” můžete jako majitel trochu méně, pokud jim ve specializovaném obchodě koupíte vhodné krmivo pro fretky.
 
Pamatujte, že byste v krmivu měli hledat vysoký obsah bílkovin (nejméně 34 %) i tuku (nejméně 20 %) na bázi kuřecího nebo jehněčího masa. Kuřecí nebo jehněčí maso by mělo být v nějaké formě uvedeno jako složka číslo jedna v seznamu složek na zadní straně sáčku.

Granule pro fretky vám usnadní život

Když budete krmit fretku komplexním krmivem, zajistíte jí optimální směs bílkovin, tuků, vitamínů a minerálních látek – tak, aby podporovalo její celkové zdraví a vitalitu. Zároveň zohledňuje její trávicí systém, podporuje správnou funkci střev a pomáhá předcházet možným trávicím problémům. Fretky jsou zároveň náročnými jedlíky, a proto je krmivo navrženo tak, aby oslovilo jejich chuťové pohárky a podněcovalo jejich chuť k jídlu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist