Jak správně připravit vynikající kávu ve french pressu?

Každý milovník kávy má vlastní způsob, jak si připravit svůj oblíbený nápoj. Existuje řada způsobů, jak si připravit vynikající nápoj. Dnes se podíváme na velmi oblíbený způsob, kterým je french press. Dnes vám poradíme jednoduchý postup, jak si můžete pomocí tohoto jedinečného přístroje udělat svůj oblíbenou ranní kávu.

Jak správně připravit vynikající kávu ve french pressu?

Kvalita kávy je vždy důležitá

Bez ohledu na metodu přípravy, je vždy nejdůležitější kvalita. Výběrová káva je skvělou příležitostí, jak si vychutnat jedinečnou kávu. Samotná příprava může samozřejmě zvýraznit přirozenou chuť a vůni. Nejdůležitější je ale výběr správné kávy. Podle Coffee Review a Great Taste patří mezi nejlepší kávu:
 
  • Intensivo,
  • Duetto,
  • Guatemala Acatenango,
  • El Salvador La Joya.
 

Zajímavost o french pressu

Tento přístroj se objevil již v 19. století ve Francii. Původně se vypadal úplně jinak než dnes. Ve skutečnosti dnešní vzhled pochází z Itálie. Svůj původní název si ale ponechal. Zajímavostí také je, že káva v těhotenství není vůbec škodlivá. Hodně lidí si to myslí, ale není to pravda. Nemusíte se obávat ani kávy z french pressu. Jen si musíte dávat pozor na množství, které denně vypijete.

Jak si připravit dokonalou kávu?

Dokonale čistou nádobu předehřejte. Potom do jí nasypte namletou kávu dle svého výběru. Dokonce existuje i hrubost kávy určená pro french press. Kávu zalijte téměř vařící vodou. Nejlepší teplota je asi 93 stupňů. Pokud nemáte teploměr, nechte vodu klasicky převařit a potom 30 vteřin počkejte. Teplota by měla odpovídat.
 
Kávu promíchejte a zakryjte vrchní částí přístroje. Počkejte 3-4 minuty. Poté začněte opatrně a pomalu stlačovat píst french pressu. Pokračujte, dokud nebudete až na dně nádoby. Pohyb musí být velmi pomalý, jinak může nádoba vybouchnout pod silným tlakem. Jakmile píst stlačíte až domů, stačí kávu přelít do oblíbeného hrnečku a vychutnat si její dokonalou chuť!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist