Bazénové příslušenství vám usnadní a zpříjemní používání bazénu i péči o něj

Provoz domácího zahradního bazénu jistě není ničím složitým. Pokud si ale chcete užívat průzračné a voňavé vody po celé léto, je přeci jen potřeba vynaložit v péči o bazén určité úsilí. Objevte s námi bazénové příslušenství, které se o to skvěle postará.

Bazénové příslušenství vám usnadní a zpříjemní používání bazénu i péči o něj

Vychytávka, které prodlouží koupací sezónu

Vyjmenováváme-li v tomto článku nejoblíbenější výrobky v kategorii bazénového příslušenství, nesmíme zapomenout na ty, které zvyšují teplotu vody.

Řeč je zejména o solárních panelech nebo jinak řečeno kolektorech, které se umisťují na místa, kam dopadá nejvíce slunečního světla. Ideálně například na střechu zahradního altánku nebo nezastíněné plochy poblíž bazénu. Filtrační systém bazénu reguluje výkon a průtok vody ohřevným panelem.

Další možností, jak zajistit vyšší teplotu vody ve vašem zahradním bazénu a prodloužit si tak koupací sezónu klidně od pozdního jara do podzimu, je solární plachta. Ta je pokryta bublinkami, které napomáhají přenášet teplo ze slunečního záření do vody.

I tato metoda ohřevu vody v bazénu je zcela přírodní, což také znamená, že není třeba investovat žádné další peníze do jejího provozu. Nevýhodou ale je, že aby ohřev vody solární plachtou fungoval, musí ležet na hladině bazénu, a vy se tedy nemůžete koupat.

Křišťálově čistá voda? Bez bazénového příslušenství to nepůjde!

Největší část práce při péči o bazén odvádí pravděpodobně bazénová filtrace. Mít kvalitní model, ať už byl součástí balíčku při koupi bazénu, nebo jste jej dokupovali, je jednoduše k nezaplacení.

Bazénové příslušenství je ale další nepostradatelnou věcí. Sběrací síťky s teleskopickou rukojetí vám pomohou vybrat z bazénu napadané listí nebo hmyz. Pomohou vám ale i tehdy, až vaše dítko při badmintonu na zahradě pinkne košíček doprostřed bazénu. Se sběrem nečistot na hladině filtračnímu systému pomáhá také skimmer. I ten je proto dobré v bazénu mít.

Abyste se vyhnuli zakalené nebo dokonce mléčné barvě vody, je třeba v bazénu udržet správnou kyselost vody. Optimální hodnoty ve svém bazénu jednoduše ohlídáte díky PH testovacím proužkům.

Nedílnou součástí je také bazénová chemie. Velmi často jde o chlorové tablety, které se vloží do speciálního plováku, který látku postupně uvolňuje do vody.

Pořiďte si pomocníka, který je trendem posledních sezón

Nemusíte být nadšeným návštěvníkem veletrhů bazénového vybavení, aby vám neuniklo, že bazénové vysavače jsou již několik let hitem, který můžeme objevit v bazénu na každé druhé zahradě. A to naprosto oprávněně. Jde totiž přímo o geniálního pomocníka. Jediné, co musíte udělat, je pořídit si model s optimálně dlouhou hadicí, aby vysavač všude dosáhl, a připojit ho k filtračnímu čerpadlu.

Bazénový vysavač se poté může vrhnout do práce zcela bez vaší asistence. Díky šikovně umístěným kartáčům se mu velmi efektivně daří odstraňovat nečistoty, usazeniny a řasy, které ohrožují čistotu a kvalitu vody ve vašem bazénu. Kromě dna si vysavač samozřejmě vezme do parády i stěny bazénu. Vás tak čeká koupání v nádherné vodě po celé léto.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist