Drahé kovy: který vybrat pro svatební prsteny?

Když milujete, není co řešit. Tento slogan je sice velmi známý, nicméně řešit něco musíte. Minimálně zásnuby a poté svatbu.

Drahé kovy: který vybrat pro svatební prsteny?

K samotným zásnubám neodmyslitelně patří radost, štěstí, ale také materialističtější věci, jako jsou prsteny. Vše začíná již výběrem zásnubního prstýnku. To může být pro leckterého muže velkou výzvou, protože už jen uhodnout správnou velikost je oříšek. Pak vás ještě čeká výběr designu a také drahého kovu. S tím posledním se vám pokusíme nyní poradit jak v případě zásnubních, tak i snubních prstenů.

Platinové prsteny

Platina je velmi oblíbeným kovem pro snubní prsteny, protože odráží také vztah dvou milenců. Je to vzácný, čistý a věčný kov – přesně takový, jako by měla být láska mezi lidmi, kteří se rozhodli spojit svůj život svatbou. Výhodou tohoto kovu je to, že má přirozenou světlou až bílou barvu, která se jen tak nezbarví. Nemusíte se bát, že zbledne nebo časem jinak změní svou barvu.

Bílé zlato

Velmi populární volbou posledních let je právě bílé zlato. Zásnubní a snubní prsteny z bílého zlata jsou elegantní volbou, vhodnou zejména pro ty, kteří se nemohou rozhodnout, jestli zlato nebo stříbro. O jaký kov se vlastně jedná? Je to spojení žlutého zlata a bílého kovu, jako je platina nebo stříbro. Žlutý kroužek je pokryt stříbrnou vrstvou a zakončen vrstvou z rhodia. Tuto vrstvu je zapotřebí pravidelně obnovovat, aby nedošlo k ošoupání a prokouknutí zlaté vrstvy.

Žluté zlato

Dřívější obliba tohoto kovu ustupuje. Lidé častěji sahají po modernějších variantách prstenů. Pravdou ale je, že tento kov z trhu jen tak nezmizí, protože bude mít vždy své příznivce.

Růžové zlato

Modernější variantou je zlato zbarvené do růžova. Často se používá v kombinaci se žlutým nebo bílým zlatem či dokonce stříbrem. Romantická barva vzniká spojením žlutého zlata a mědi.

Titan

Duše rebelů ocení titanové prsteny, které mají tmavě šedou barvu. Jedná se o hypoalergenní materiál, který nosí i lidé, u nichž šperky způsobují podráždění.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist