Co chybí ve vašem šatníku? Šest nezbytností, které byste měli mít ve svém šatníku na jaro

Těšíte se na přicházející jaro? Pozvěte jaro i do svého šatníku. Doplňte ho o pár jarních kousků, ve kterých zazáříte.

Co chybí ve vašem šatníku? Šest nezbytností, které byste měli mít ve svém šatníku na jaro

Odhoďte dlouhé kalhoty a ukažte nohy

Se začínajícím jarem spousta žen odhazuje kalhoty, kterých si v zimě užily dost. Nyní přichází na řadu sukně. Sukně mou mít různou délku i střih. Na jaro se hodí sukně téměř všech střihů a délek. Maxi sukně jsou elegantní a v případě chladnějšího počasí vás mohou zahřát. U midi sukní je to obdobné, dávejte si ale pozor na legíny nebo punčochy, které s touto sukní zkombinujete. Mini sukně v kombinaci s legínami nebo punčochami se hodí do každého počasí i pro každou příležitost, do práce, na procházku nebo do města. Kromě sukní se na jaro perfektně hodí i šaty. Šaty volte raději s krátkými nebo polodlouhými rukávy. Špagetová ramínka jsou vhodná spíš na léto. Také materiál by neměl být chladivý a lehký. Tyto látky se často mačkají a další vrstvy oblečení můžou šaty pomačkat a váš outfit znehodnotit. Košilové nebo úpletové šaty jsou skvělá volba.

Chcete zářit? Pořiďte si svršky v jarních barvách

Jarní příroda je plná zářivých barev. Proto i móda pro ženy se může nést v tomto duchu. Mezi jarní barvy patří barvy teplé, jasné a čisté. Oproti podzimním barvám, které jsou spíš tlumenější nebo zimní, které mívají chladný tón. Nebojte se těchto jarních barev, které vás mohou rozzářit. Takové vhodně zvolené sako v jasných barvách může probudit jinak obyčejný neutrální model. Saka se navíc hodí nejen do kanceláří ale i k méně formálním příležitostem. Mohou být jednobarevné ale i se vzorem. Typickým jarním vzorem jsou květiny. Ty mohou váš šatník obohatit a rozjasnit stejně dobře jako jarní zářivé barvy. Květinový vzor se hodí do jarního šatníku na každý váš kousek. Kromě saka vypadají skvěle i na sukních nebo šatech. Příjemnou a na jaro vhodnou alternativou saka jsou také vesty. Vesty vás zahřejí a zároveň osvěží váš běžný model. V teplejším počasí můžete vestu vynést jen s tričkem, v chladnějších dnech ji můžete doplnit o mikinu, svetřík nebo delší kardigan. Mrkněte třeba na https://modivo.cz/c/damske/obleceni/saty-a-overaly.

Jaro může být ještě chladné. Nepodceňte to

Jaro nás vybízí k tomu, abychom odložili teplé péřové bundy a dlouhé kabáty a konečně si užili trochu tepla a slunce. Myslete ale na to, že jarní období může být poněkud zrádné. Ne nadarmo se mluví o aprílovém počasí. Odpolední teploty mohou být velmi příjemné, ráno a večer se ale velmi rychle mohou dostat pod bod mrazu. Neodhazujte tedy bundy úplně. Ideální volbou pro toto období mohou být kožené bundičky. Existuje mnoho typů. Vybírat můžete z klasického střihu s prošíváním, nebo tak zvaný křivák, který vypadá dobře rozepnutý i zapnutý s lehkým tričkem nebo delším kardiganem. Nejběžnější barvou těchto bundiček je černá. Chcete-li se trochu líčit, jistě uděláte dobře, když zvolíte např. šedou barvu, hnědou nebo některou z pastelových. Dalším vhodným kouskem na jaro jsou trenčkoty. Delší bundičky většinou krémové nebo béžové barvy vynosíte hlavně do práce. Klasický střih má většinou knoflíky doplněné o pásek, najdete ale i trenčkoty bez knoflíků. Tento kousek se hodí spíš k elegantnějším jarním outfitům.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist