Jak správně pečovat o psa? Myslete i na jeho klouby

Jak správně pečovat o psa? Myslete i na jeho klouby

Aby zde s námi náš pes mohl být co nejdéle, potřebuje víc než jen kvalitní stravu a pravidelné vycházky. Porozumět psovi znamená všímat si jeho chování a předvídat také s ohledem na jeho genetické predispozice.
 
Když si domů berete psa, měli byste mít od chovatelské stanice informace o všech jeho predispozicích. Jinak vypadá péče o malá plemena psů, jinak zase péče o ta velká, jako jsou labradoři či dogy. Zvláště ta velká plemena mívají predispozice k degenerativním onemocněním pohybové soustavy, protože rostou rychle. Ale všechna plemena psů mají společné jedno: jsou mimořádně pohyblivá a může u nich již v mladém věku chybět kolagen.
 
Možná si myslíte, že podávání kolagenu ještě i psům je jen přehnané hýčkání, ale není tomu tak. Kolagen je pro lidi i pro zvířata esenciální bílkovinou, bez které bychom neměli pohybový aparát, ani tkáně či kůži. Až 70% chrupavky tvoří právě kolagen a až do 80% jej najdeme v kůži. Zatímco u lidí kolagenové doplňky evokují péči o krásu, u psů je to primárně o jejich pohybovém aparátu. “Granulová strava je sice úžasná, plnohodnotná pro pejska, ale dlouhodobě není až tak vyvážená. Proto potřebuje pes dostat i jiné doplňky stravy. Je to přesně stejně jako u nás, u lidí, že i my saháme po vitamínech a produktech na podporu kloubů,” vysvětluje veterinářka Zuzana Fekečová. A řekněme si pravdu, i u lidí bychom se už na kolagen měli dívat širokospektrálněji. Je totiž přítomen téměř všude v těle, takže to není jen o vráskách či vlasech, ale o celkové vitalitě.
 
Toto ví i česká značka Inca Collagen, která má již 6 let prvenství mezi kolageny pro lidi. Úspěch prémiového Inca Collagen, který je mezi kolageny jedničkou na českém i slovenském trhu, později přinesl myšlenku vyrobit stejně účinný doplněk, kolagen na klouby pro psy. Tak vznikl Incapet Collagen. Takže pokud se zajímáte, jak vypadá poctivá péče o psa, neměl by tento doplněk uniknout vaší pozornosti.
 
Jak správně pečovat o psa? Myslete i na jeho klouby
 
Incapet Collagen, stejně jako jeho starší bratr Inca Collagen pro lidi, je 100% čistý kolagen hydrolyzovaný šetrně pomocí enzymů z kolagenu mořských ryb. Mořské ryby mají výjimečně čisté molekuly kolagenu, výsledné kolagenové peptidy tak po hydrolýze dokážou účinně doplnit chybějící kolagen člověku nebo psovi. Jedná se tedy o bioaktivní kolagenový hydrolyzát, který stačí psům podávat denně a při dlouhodobém užívání se dostaví jeho skvělé účinky:
 
  • pomáhá předejít degenerativním onemocněním pohybového aparátu u větších plemen s genetickými predispozicemi (retrívři, labradoři, německé dogy),
  • zlepšuje strukturu chrupavek, kostí, šlach a svalstva,
  • pomáhá snižovat klinické příznaky a symptomy onemocnění pohybové soustavy (artritidy, dysplazie a otoky kloubů),
  • výrazně zlepšuje mobilitu starších psů,
  • pomáhá rekonvalescenci po zákrocích a operacích pohybové soustavy.

 
“Ladynka má špatnou páteř a klouby a při každém pohybu to v ní strašně a hlasitě křupalo. Poctivě užívá Incapet a už po měsíci jsme si všimli změny. Ted to v ní občas křupne, ale už o dost méně a už vůbec ne hlasitě, tak si myslíme, že za to může Incapet Collagen,” hodnotí chovatelka Monika.
 

 
Takže nezapomínejte se o svého psa starat tak, aby ho klouby nezradily a vyhnuli jste se tak nepříjemným zdravotním problémům. Všímejte si chování svého pejska, zda se mu očividně nevytrácí radost z pohybu a ze života. U psů jsou právě klouby příčinou nejčastějších problémů a skvělou prevencí tohoto stavu je právě Incapet Collagen.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist