Doplňky stravy, které vám pomohou ke zdravému životnímu stylu

Doplňky stravy jsou poměrně populární zejména u fitness nadšenců. Tyto suplementy však vůbec nemusíte využívat pouze pokud se snažíte nabrat svalovou hmotu. Mohou vám totiž pomoci i při běžném stravování, ať už je chcete využít jako zdroj důležitých látek pro výživu těla při sportu, nebo hledáte něco, co bude vaším pomocníkem při hubnutí. Co tedy vlastně můžete zařadit do jídelníčku?

Doplňky stravy, které vám pomohou ke zdravému životnímu stylu

Nezbytnost pro sportovce

Doplňky stravy jsou pro sportovní svět naprosto nezbytné. Pro vrcholové sportovce jsou esenciální, bez nich by totiž jen stěží mohli podávat tak skvělé výkony. To se však netýká pouze vrcholového sportu. Správná a vyvážená strava obohacená o doplňky stravy vám může pomoci v jakékoliv situaci. Ať už se chcete udržovat v dobré zdravotní kondici, nebo chcete dosahovat sportovních výsledků.

Vzhledem k tomu, jak se v aktuální době stravujeme, je opravdu složité saturovat tělu všechny potřebné látky a živiny. Právě proto si potravinové doplňky oblíbili i lidé, kteří mají k profesionálnímu sportu daleko. Samozřejmě, že základem je pro tělo živit se kvalitními čerstvými potravinami, které by měly pokrýt základní potřebu organismu. Jestliže se věnujete sportu, jistě víte, že nasytit tělo, které je ve fyzickém zápřahu, není vůbec jednoduché. Navíc je jídlo, zejména ovoce a zelenina, den ode dne dražší. Jestliže tedy máte zájem o kvalitní jídelníček, ale zároveň tím nechcete naprosto vysát svůj finanční rozpočet, mohou vám s nákupy pomoci potravinové letáky.

Musím je brát?

Pokud si chcete zachovat zdravé tělo i mysl, doplňky stravy se pro aktivní život opravdu hodí. Náš organismus je totiž neustále zatížen stresem z každodenního fungování a zátěže. Pokud k tomu navíc přidáte ještě sport, můžete si velmi snadno zadělat na zdravotní problémy.

Právě proto byste měli svému tělu dopřát doplňky stravy, které se postarají o dostatečné zásoby esenciálních látek. Jedná se v podstatě o základní palivo, díky kterému může lidské tělo fungovat a podávat výkony. Můžete si prohlédnout aktuální akce, díky kterým zjistíte, že doplňky stravy vůbec nemusí být náročnou položkou pro váš rozpočet.

Pro silové sportovce

Pokud usilujete o nárůst svalové hmoty a síly, pak se bez doplňků stravy jen stěží obejdete. Mezi nejčastěji užívané látky patří hlavně proteiny a aminokyseliny, kreatiny, sacharidy a další zdroje energie – a v neposlední řadě i anabolizéry.

Pro vytrvalostní sportovce

Jestliže se chcete věnovat vytrvalostním sportům, pak jsou suplementy velmi důležité. Zejména slouží ke zlepšení regeneračních schopností a jako zdroj potřebné energie pro výkon. Do této skupiny patří iontové nápoje, různé zdroje energie, regenerační nápoje, a hlavně také kloubní výživa. Tyto látky jsou nezbytné pro správné fungování vašeho těla v dlouhodobém horizontu.

Doplňky pro hubnutí

Jestliže se snažíte redukovat svou tělesnou hmotnost, tak i v tomhle případě můžete využívat různé doplňky stravy. Vzhledem k tomu, že při hubnutí většinou dochází k propojení aerobních tréninků i silových cvičení, je potřeba doplňky správně kombinovat. Potřebujete totiž něco, co vám pomůže se spalováním tukových zásob při aerobním cvičení, a pak také něco, co vám pomůže zvýšit metabolickou aktivitu a tonus svalů, což je nezbytné pro silové cvičení. Jestliže tedy provádíte oba tyto typy aktivit, pak byste neměli opomíjet iontové nápoje a kloubní výživu. S hubnutím vám mohou pomoci i aminokyseliny a proteiny či spalovače tuků. Dejte si však pozor, jaký spalovač tuků volíte.

Doplňky stravy vám mohou pomoci při cvičení, avšak můžete užívat i takové, které obsahují různé byliny, díky kterým doplníte i vitaminy. Pevné zdraví je základem pro jakoukoliv sportovní aktivitu. Ať už se rozhodnete užívat cokoliv, vždy myslete na to, že tyto produkty slouží pouze jako doplněk stravy. Nemůžete jimi tedy nahrazovat běžný jídelníček.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist