Trendový podzim – ponořte se do vln kreativity módních mol

Jak se stanovují trendy? Je to vlastně docela jednoduché. Jakmile dílny módních návrhářů opustí první kolekce pro dané roční období, uvede se celá mašinerie do pohybu.

Trendový podzim – ponořte se do vln kreativity módních mol
 
Králové a královny módy se inspirují náladami ve společnosti i tím, co vidí každý den okolo sebe. Jejich produkce je pak podrobena bystrému oku módních kritiků, kterým neujde nic, co se napříč jednotlivými dílnami opakuje. A právě z těchto prvků se poté složí módní trendy. Pokud se jimi tedy inspirujete, pak berete nápady od těch nejlepších. A na co se zaměřit během letošního podzimu?

Letošní podzim je jednoznačně červený

Jako první se podíváme na dominující barvu – a tou je, nepřekvapivě, červená. Ale žádné pastelové tóny. Vybavíte si tu rudou rtěnku, kterou se honosí sad každá bond gril? Tak to je přesně ono - výrazná, sexy, svůdná, akcentovaná... Maximální efekt je zaručen. A nezáleží na tom, zda jí dáte velký prostor na své sukni, kabátu či svetru, nebo zda vsadíte „jen“ na menší módní doplňky jako jsou boty, kabelky, šály apod.
 
Pamatujte si, že červená dokáže zvýraznit vaše rysy a způsobí, že odstín vaší pleti působí sytěji. Takže pokud jste přes léto příliš opálení nestihla, klidně to dožeňte třeba právě červeným kabátem.
 
Náš tip: Trendovou kombinací je červená s černou. Do hry se tak vrací třeba kárované kalhoty nebo rockerské pruhy.

Balonové rukávy jako jasná jednička

Ještě nedávno dominovaly šatníku balonové sukně, které – řekněme si to na rovinu – slušely jen málokteré ženě. Ovšem s balonovými rukávy je situace o něco lepší. Objevily se například u takových hvězd, jako jsou značky Valentino či Chanel. A kde se na ně těšit? Halenky a topy jsou jasnou klasikou, ovšem ozdobí třeba i úpletové šaty nebo saka s koženým lookem.

Materiálům vévodí nadčasový tvíd

Pokud se zaměříme na materiály o něco podobněji, pak nám jako nezbytnost podzimu 2020 vyjde určitě vždy elegantní, lehce udržovatelný a jednoduše krásný tvíd. Zakládáte si na eleganci, ale zároveň hledáte nové kousky do šatníku, které si skvěle padnou do oka jak se slim džínami, tak i s vaší oblíbenou sukní? Pak si určitě zamilujete tvídová saka nebo rovnou celé komplety
 
A kam se podívat dál? Rozhodně na kůži. Jde o luxusnější, a tím pádem i dražší materiál, takže se nebojte při nákupu takového oblečení uplatnit šikovné slevy a kupony na módu, díky nimž můžete opravdu značně ušetřit. A co si pořídit? Určitě úzké sukně s pořádným sex-appealem a slušivá kožená sáčka. Nemusí jít zrovna o dojem ala Matrix. Kůže sluší i křivákům nebo krátkým bundičkám do podzimních plískanic.

Zaměřeno na obuv

A co dopřát svým nohám? Horkou novinkou jsou holinky na podpatku. Pokud vám však přijdou příliš extravagantní, vsaďte na kotníkové kozačky. Ty jsou IN už několik let především kvůli své praktičnosti i vzhledu.
 
Dokáží zeštíhlit (alespoň opticky) i buclatější lýtko. Jen pozor na příliš ostrou špičku vpředu, ta se hodí spíše do vykřičených domů než pro chůzi na ulici. Dalším oblíbeným modelem jsou mokasíny. Ne že by právě vyhrávaly soutěže ve vzhledu, ovšem co do praktičnosti, a především univerzálnosti se jim vyrovná máloco. Ale zapomeňte na černou nebo hnědou barvu. Ty se hodí tak pánům k obleku. Pokud nechcete jít do červené, vsaďte alespoň na béžovou nebo třeba tlumeně zelenou.
 
Nebojte se, není těžké takovou obuv zkombinovat s dalšími prvky. Stačí zvolenou barvu na outfitu alespoň jednou zopakovat. Takže pokud jste si vždycky chtěla pořídit ten bambulkový přívěsek na kabelku nebo šátek do vlasů, jděte do nich teď. Boty a doplňky nemusí ladit tón v tónu, ovšem kombinace hráškové zelené a odstínů hlubokého lesa také není to pravé ořechové. To berte při svém nákupu v potaz.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist