Muž květinou nepohrdne. Při jakých příležitostech si ji rozhodně zaslouží?

My ženy květiny rády dostáváme, ale stejně tak nás naplňuje potěšit jejich prostřednictvím někoho dalšího. Obvykle jsme však v pozici obdarovaného člověka a role dárce připadá muži. Většinová společnost přece vždy razila názor, že dámy mají kytice dostávat a pánové dávat. Ovšem v dnešním emancipovaném světě již není pro takové zpátečnícké normy místo. Když se žena rozhodne chlapovi darovat květiny, není jediný důvod, proč by to neměla udělat. Základem úspěchu je pouze správné načasování. A samozřejmě výběr správné kytice.

Proč nemíchat květiny a jídlo?

Darovat muži kytici, která se kromě květin skládá i z dobrot všeho druhu, se sice jeví jako skvělý nápad, ale ve paradoně jde o poměrně nešťastné řešení – uzeniny, sýry, ovoce apod. nejsou pro květiny ideálními společníky a po jejich boku se jim nedaří. Jednak proto, že nemají přístup k čerstvé vodě, a navíc mnohem rychleji stárnou. Kytice tohoto druhu tak skončí v koši podstatně dříve, než se jich obdarovaný pořádně nabaží.

A proč není moudré míchat řezané květiny s potravinami, a to především s ovocem? Důvodem je přítomnost etylenu, který výrazně urychluje jejich stárnutí. Raději kupujte květiny a dobroty odděleně.

Kdy si muž květiny jednoznačně zaslouží?

Perfektní příležitostí, kdy může žena muži bez skrupulí darovat květiny, mohou být narozeniny, ale také Den otců nebo významné jubileum. Jen se vyvarujte romanticky laděným pugetům a květinám s drobnějšími kvítky. Nezapomeňte, že květiny vždy něco symbolizují  (ne nadarmo se říká „nechat mluvit květinu“...), vybírejte proto mezi exotickými a robustnějšími druhy. Odborníci na rozvoz květin v Brně z Květinářství Galerie doporučují méně náročné květiny jako lilie, orchideje či amarylisy. Pánové jsou nadšení i z reprezentativně vyhlížejících růží.

Co se týče počtu, s květinami to nepřehánějte. Ženy běžně dávají mužům kytice s 3, 5 či 6 květy, případně kytici s 9 květy doplněnými trochou dekorační zeleně (např. kapradinou či dračinkou).

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist