Chraňte se proti ostrému slunci stylově! Jaké sluneční brýle musíte mít?

Sluneční brýle už dávno nejsou pouze ochrana proti slunci. Rozhodně jsou jedním z nejvýraznějších módních doplňků. Některé sluneční brýle kladou důraz na praktickou stránku, což jsou především sportovní modely, případně si můžete pořídit vyloženě módní kousky, se kterými se stanete hvězdou a středem pozornosti kamkoliv vkročíte.

Když se snoubí móda s praktičností

Charakteristikou slunečních brýlí je, že dokáží opravdu výrazně ovlivnit náš vzhled. Také proto jejich výběru přikládáme patřičnou důležitost. Velmi si na nich dávají záležet zejména dámy, proto také dámské sluneční brýle nabízejí největší výběr. Je zde opravdu nepřeberné množství stylů, kde si musí najít to své každý. Při výběru brýlí ale rozhodně nezapomínejte na:
 
  • UV filtr
  • Kvalitu brýlových čoček

U slunečních brýlí je totiž vždy na prvním místě ochrana zraku. Ten může naše oči unavovat, případně může dojít až k jejich poškození. Na slunečních brýlích by měla být informace o UV faktoru, kdy za ideál je považován faktor UV400 poskytující očím stoprocentní ochranu. Když si budete pořizovat třeba Polaroid sluneční brýle, může vás oslovit třeba polarizační úprava skel. Ta zamezuje odleskům a hodí se třeba pro řidiče. Některá skla mohou být také různě zabarvená, což může mít vliv třeba na snížení namáhání očí.

Na kvalitu nezapomínejte ani tehdy, pokud zvolíte vyloženě módní kousek. Mezi takové patří třeba sluneční brýle Guess, které vám dodají potřebnou dávku stylu a image. Z módního pohledu zase nezapomínejte volit brýle tak, aby ladily s vaším outfitem.

Výběr podle obličeje

Při výběru brýlí se ale nemusíte řídit pouze módními trendy, ale také podle vašeho obličeje. Třeba oválnému obličeji sluší prakticky libovolné brýle. Pro kulatý obličej se mohou hodit sluneční brýle dámské čtvercového nebo obdélníkového tvaru. Srdcovému obličeji vždy sedí pilotky. Hranatý obličej je zase vhodné zjemnit oválnými tvary brýlí.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist