Seznamka funguje skvěle, ale hrozí na ní i nebezpečí. Jak se chovat a minimalizovat rizika?

Zatímco některé ženy hledí na hledání lásky přes internet skrz prsty, jiné na seznamky nedají dopustit, protože se jejich prostřednictvím seznámili s osudovou láskou. Pravdou je, že prověřené portály fungují víc než dobře, ovšem i na nich je důležité dodržovat nepsaná pravidla bezpečného seznamování.

Na druhé straně může být kdokoliv

Ani nejlépe hodnocené seznamky na TopSeznamky.cz nemohou ověřit identitu uživatelů. Pro vás to znamená jediné – buďte ostražitá a uvědomte si, že se osoba na druhé straně může vydávat za někoho úplně jiného. Kradené fotografie a smyšlené údaje na profilu jsou poměrně běžnou praxí psychicky narušených jedinců. Na místě je proto zvýšená opatrnost. Neváhejte s kontrolou obrázků přes služby jako tineye.com nebo images.google.com.

Chraňte si svou identitu a nepropojujte profil se sociálními sítěmi

Jednou za častých chyb je propojení profilu na seznamce s účty na sociálních sítích. Pokud to dělá protistrana, využijte informace ve svůj prospěch a důkladně si dotyčného prověřte. Vy si své soukromí naopak chraňte a nedávejte si na seznamku fotografie, které již máte na Facebooku či Instagramu. Obezřetná buďte také s telefonním číslem (raději ho nikomu nedávejte dříve, než se poznáte osobně, ani kdyby vám za něj nabízel letenky do Karibiku) a e-mailem (zřiďte si pro seznamku samostatnou schránku).

Pozor na netransparentní podmínky

Fakt, že je seznamka placená, nemusí být na škodu. Oproti portálům, na které se lze registrovat zdarma, nabízí lepší funkce a zároveň se na ní pohybuje mnohem více uživatelů, kteří to se seznámením myslí vážně. Problém nastává v momentě, kdy z vás provozovatel začne tahat částky, o nichž v rámci registrace nebyla řeč (respektive byla, ale jen velmi drobným písmem). Podvodníkům se snadno vyhnete tak, že seznamku vyhledáte na základě nezávislého srovnání (stejně jako to děláte, když hledáte nejvýhodnější cestovní pojištění).

První schůzka pouze na veřejném místě

Domluvit si první rande na osamocené louce za městem není dobrý nápad. Rozhodnete-li se s někým setkat naživo, vždy vyberte místo, kde se pohybuje hodně lidí. A určitě ne v bezprostřední blízkosti vašeho bydliště.

TOPlist