Výživa a cvičení po porodu

Péče a novorozené miminko zabere spoustu času i energie - zvláště pak prvorodičky mají se vším více starostí a práce. Je pak těžké myslet také na sebe a svou kondici a formu. Nejdůležitější je dopřát si správnou stravu, a když zbude čas i síla, je možné vrhnout se taky na cvičení.

Cvičení po porodu

Co jíst, když kojíte

Pokud plně kojíte, myslete na to, že miminko je v tuto chvíli plně odkázáno na vás a vaši výživu – co sníte nebo vypijete vy, dostane i miminko ve vašem mléce. Celé těhotenství a následně pak kojení vyvíjí na ženský organismus obrovské nároky, a kromě toho je plod a potom miminko závislé na energii a výživě matky.

Proto by strava během kojení měla obsahovat dostatečné množství bílkovin, vitamínů, minerálů, tekutin, ale také zdravých tuků. Kojící žena by měla mít až o pětinu vyšší kalorický příjem než obvykle. Což odpovídá asi 300 – 500 kcal přijatých za den navíc. Z jídla si udělejte radost a umělecké dílo a jezte s chutí - slevové kupóny Magnet-3Pagen.cz.

Začínáme cvičit

Kdo by nechtěl po porodu zase rychle zpátky svou formu a tvarovanou postavu? S cvičením postupně můžete začít už pár dní po ukončení kojení – důležité je jen nepřepálit začátek a postupovat postupně s ohledem na velkou zátěž, kterou tělo muselo za celou dobu těhotenství i při porodu zvládnout.

Začít byste měla vždy Kegelovými cviky na pánevní dno. Nikdy to nepřehánějte s intenzitou ani délkou cvičení, ale jakmile se začnete cítit lépe, můžete pomalu přidávat anebo si vzít na pomoc cvičební pomůcky – nejlepším přítelem vám při poporodním cvičení bude balón – využijte slevové kupóny GymBeam.

Konec šestinedělí

Po náročném šestinedělí a po následné kontrole u svého gynekologa už se můžete vracet k běžnému tempu a také se začít věnovat i náročnějšímu pohybu. Vždy to samozřejmě záleží na vašem stavu, ale pokud jste v pořádku a cítíte se dobře, nic vám nebrání vyrazit klidně do tělocvičny. Sice na dřinu v posilovně to ještě není, ale po konci šestinedělí se doporučuje jóga, pilates, aqua aerobic, plavání nebo posilování s lehkými vahami – a to už je z čeho vybírat.

Pokud se nechcete vzdálit od miminka, pořiďte si domů karimatku a cvičte v pauzách, když miminko spí – díky slevovým kupónům Magnet-3Pagen.cz nakoupíte vše, co potřebujete za hubičku – a to se právě teď nejvíce hodí.
Období po porodu je nádherné a všechno teprve začíná – užijte si toto období v pohodě a s úsměvem.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist