Vyberte si povlečení správně!

Povlečení by mělo být krásné a mělo by ladit s celkovým stylem vaší ložnice. To je bez debat. Ale mělo by být také kvalitní, příjemné na dotek a mělo by vám sloužit déle než měsíc. A to vše záleží na správné volbě materiálu. Poradíme vám, jak sáhnout po tom pravém.

Povlečení barevné

Při vybírání povlečení narazíte většinou povlečení z polyesteru. Ten má samozřejmě své výhody a může vás zlákat svou nízkou cenou, ale jako materiál na ložní prádlo se vůbec nehodí. Není dostatečně prodyšný, nesaje a po několika vyprání často ztratí své barvy i tvar.

Vsaďte na kvalitu – pořiďte si povlečení z bavlny!

Bavlněné povlečení pořídíte v mnoha designech a úpravách, takže určitě najdete to pravé.

Povlečení květované

Ke klasice patří povlečení z hladké bavlny. Skvěle saje a dlouho si drží tvar i jasné barvy. Je odolné proti oděru, ale nezapomeňte, že se neobejde bez žehlení. V létě hezky chladí, ale v zimě neposkytne takovou ochranu proti chladu. Pokud rádi větráte i v zimě, pak si na zimní měsíce pořiďte hřejivější variantu. Třeba v podobě povlečení z flanelu. Flanelové povlečení je vyrobeno z bavlny, ale díky speciální úpravě je tento materiál hřejivý, lehký a hebký na dotek.

Pokud dáváte přednost povlečení, které vyžaduje minimální péči, pak je pro vás jako dělané krepové povlečení. Ale dejte si pozor – krep značí pouze úpravu materiálu a krepové povlečení tak pořídíte nejen z bavlny, ale i jiných materiálů. Sáhnete-li po bavlněné verzi, potěší vás savostí, prodyšností a stálostí barev.

Rádi si dopřejete něco extra? Pak rozhodně vyzkoušejte povlečení z bavlněného saténu. Je vyrobeno ze 100% bavlny, tkáno atlasovou vazbou a následně speciálně upraveno. Výsledkem je hebký, prodyšný a na pohled lesklý materiál, který vás uchvátí svými termoregulačními vlastnostmi. V létě chladí na dotek a v zimě krásně hřeje.

Vybrali jste si? Pak už zbývá to nejpříjemnější – vybrat si motiv, který dá vaší ložnici šťávu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist