Jak na dovolenou? S veškerým komfortem, nebo na vlastní pěst

Dovolená v ráji

Dovolená může být pro někoho spojená s odpočinkem na pláži, pro dalšího s kvalitou hotelových služeb, a pro dalšího zase s poznáváním zajímavých míst. Pokud jsou vaším cílem první dvě varianty, rozhodně jsou dobrou volbou zájezdy s all inclusive. Ty totiž znamenají jediné, a to fakt, že máte po celý den v ceně jídlo, ale i pití v hotelových barech, a v některých případech i lehátka na pláži. Mimo suvenýrů a dalších zajímavostí tak nekupujete témě nic, jelikož vše máte v ceně zájezdu. A je jasné, že díky tomuto komfortu jsou tyto typy stále vyhledávanější a stále oblíbenější, a to v celé řadě zahraničních lokalit.

Vyrazit lze i na vlastní pěst – stačí koupit letenku

Pokud ale nechcete setrvávat na jednom místě, ale chcete danou zemi procestovat, pravděpodobně vám cestovní kanceláře vstříc nevyjdou. Navíc je i cenově lepší a výhodnější zarezervovat si levné letenky, stejně tak si i naplánovat plán cesty a zarezervovat hotely, a následně můžete vyrazit. Díky tomu se tak můžete zdržet tam, kde chcete vy, a vyrazit přímo na ta místa, která lákají vás. A to bez nutnosti, abyste se museli komukoliv podřizovat, na někoho neustále čekat, nebo ho dohánět.

Jak do zahraničí vyrazit? Ideálně letadlem

A pokud o zájezdech a výletech mluvíme, je jasné, že vyrazit lze mnoha způsoby. A to například vlakem, autobusem, ale i autem. Výše zmíněné letenky jsou ale stále tou nejlepší variantou, jelikož nabídnou nejrychlejší způsob přepravy mezi konkrétními destinacemi. A navíc, volba této možnosti nemusí být ani nijak drahá. Pouze je třeba vědět, jak vybírat. Zde je několik tipů:

  • Volte raději nízkonákladové společnosti
  • Neutrácejte za různé příplatky spojené s výběrem sedadla
  • Využívejte různých promoakcí a zvýhodněných cen
  • Objednávejte letenky s dostatečným předstihem
  • Volte menší letiště, které do ceny letenek promítnou menší poplatky


 

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist