V průběhu těhu citlivé a bolavé zuby?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41021 24.10.2011 7:51

Čao holky, neměly jste v průběhu těhu citlivé, bolavé zuby? já jezdím za svou zubařkou už po několikáté, pobolívá mě stoliečka, ve které je teda velké množství amalgámu, a doktorka kroutí hlavou, že to je ok. tak si říkám jestli to třeba taky může být tím těhu... jsem teda v třetím trimestru.

holky, děkuji vám za odpovědi. v tom místě mi zubařka posledně nenašla vůbec nic, a přesto mě to tam pobolívá. přiznávám ale, že ten zub je z větší části tvořený tmavou plombou-amalgámovou výplní, proto by mě zajímalo, jestli i ta výplň může třeba při nějakém oslabení začít bolet, jen tím, že je tam ve velkém množství a tuším je taky vodivá.
ještě jednou díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sestře se v těhotenství zuby zhoršily. Do prvního těhotenství měla jen jeden kaz a v těhotenství asi 3, zuby jí také trápily... Pro tělo je to to celkově nápor, takže si myslím, že to tím těhotenstvím klidně může být. ;)

  • ahoj, mě na začátku chytil dokonce zánět zubu a brala jsem antibiotika, říká se, že zuby jsou v těhotenství hodně náchylné, moje babička přišla v každém těhotenství o jeden zub. Zubařka mě poslala na trhání někdy kolem 15. tt, všichni mě od toho odrazovali, tak jsem na to nešla, protože si nemůžu dát ani nic od bolesti. Teď jsem v 37. tt a modlím se, aby mě ty zuby nechytly, po porodu budu muset na to trhání bezpodmínečně jít, jinak mě ta zubařka vydědí

  • taky mě v těhu trápily..já mám ještě dnes jeden první zub - místo něj dvojka nenaroste, celou dobu bez problému a v těhu se mi tam udělal kaz. Naštěstí to dr. zaplátovala. Jinak mě celkem často pobolívaly i dásně kolem zubů, na to mi pomáhal listerine.

  • Ahoj. Bolest zubu né vždy znamená, že se jedná o problém přímo zubu, ač se to zdá nelogické. Zánět dásní a jejich citlivost totiž může simulovat hodně podobnou bolest. Vzhledem k tomu, že během těhotenství dochází k velkému prokrvování sliznic a to i sliznic dutiny ústní, dochází tak i k častějším potížím s jejich záněty. Doporučuji pastu Meridol či Paradadontax (není zrovna chuťově dobrá, ale zabere) a stejně tak ústní vodu Meridol. Ze zkušeností u pacientů bych např. tu Listerine moc nepoužívala. Já jsem trpěla také celé těhotenství na zuby, o to hůř, že mám fixní aparát, ale nějak jsem to zažehnala :) Tak přeji, ať to máš do porodu v pořádku a bezproblémový a rychlý porod :)

  • Tak já se přidávám...minulý týden mi v pondělí zubař vyplnil zub kompozitem a ve čt už jsem nemohla vydržet - byl tam akutní zánět nervu. Takže umrtvení, odvrtávání...teď tam mám opět jen provizorní výplň a taky tu dáseň nějak víc cítím...myslím, že to těhu to hodně ovlivňuje... Vyzkouším tu pastu Meridol, jak píše Lu.ciiie

  • U žen v těhotenství vlivem hormonálním změn dochází k častým zánětům dásní a masivnímu krvácení. Pokud jak říkáš je na tvém zubu velká amalgámová výplň, je možné, že je v blízkosti dřeňové dutiny a nerv v zubu může být drážděn, a pro to zub bolí. Pani doktorka by podle typu bolesti měla odhadnout diagnozu. Podle mě je nejvhodnější zub umrtvit a endodonticky ho ošetřit - vyčistit kanálky a zaplnit. A bude po bolesti... :O)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 625 odpovědí a 409 757 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist