Utopenci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175923 27.12.2018 12:22

Holky, jsem ostuda. Bylo mi tak blbě, že jsem vůbec neřešila vánoční dárky. Do toho jsme měli jet k příbuzenstvu a dneska jsme s manželem oba skončili u doktora...máme nějakej virovej zánět nosohltanu, takže ležet, čajíčky, vitamíny, Paralen. K příbuzenstvu až po Novém roce. Uvažuji, že bych udělala hlavně mužskému osazenstvu rodiny k Vánocům jako opožděný dárek velké zavařovací láhve domácích utopenců. A samozřejmě jak nad tím tak uvažuju, tak jsem na to dostala chuť jako blázen. Myslíte, že to můžu? Já právě nevím, dělám to ze špekáčků a musí to v tom nálevu ležet alespoň deset dní, spíš 14, nevím co to tam vlastně dělá z ohledu toho, aby se tam něco nemnožilo a pak jsem se z toho nepoblila a neposrajdila :-D :-D :-D Mám to zažívání citlivější. Daly byste si v těhotenství utopence?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk27.12.2018 13:12

    Jasně, warum nicht? Nic ve zlým, ale bejt tebou, už bych prestala tak zběsile přemýšlet o vhodnosti každé potraviny a jedla to, na co mám chuť. To všechno v životě takhle zkoumás? Vždyť je to k zesílení :-) jako jo, já jsem taky premejslivej člověk, kterej nebere věci automaticky a snaží se vše vyhodnotit ze všech možných pohledů, ale z tohohle by mi hrablo. A jen dodám, že nejsem zakomplexovana osoba, co si léčí mindraky na internetu, aby nedošlo k mylce :-)

  • zakewka27.12.2018 14:57

    Moc to resis. Vycitat si cinskou polivku? Proc proboha?! Jez na co mas chut. Ja dva mesice zila na ovocnem nealko pivu, piskotech a hamburgerech s jalapenos. Nemohla ani citit cesnek a ryby. Pak nastolo obdobi cesnekove pomazanky.:-Dnekdy v pulce jsem se dalsi dva mesice nemohla dozrat vlasskeho salatu( normalne bych to do pusy nedala), cola mi strasne chutnala, normalne ji taky nepiju. Rozpeceny hermelin bych v tu dobu taky mohla na kila.. jedine co jsem si hlidala bylo syrove maso. Takze hovezi propect a tatarak jsem nemela uz ani nepamatuju, porad totiz kojim. Jo a kafe jsem omezila na minimum. Posledni mesic i ob den sklenicku piva.

  • petulinkaa1327.12.2018 12:36

    no ve stavech co popisujes bych si určitě nedala :-D

  • Neřeš to jídlo tolik, jinak se z toho opravdu zblaznis. Nikdo neříká zprasit všechno na co příjdeš, ale pokud něco normálního a lepšího nemůžeš, tak prostě nemůžeš. Jez to, na co máš chuť, mnohdy si tělo v těhotenství řekne o to, co potřebuje, samo. V těhotenství se moc nemají játra a já je měla 4 dny po sobě, protože jsem na ně měla šílenou chuť a vyloženě potrebu si je dát. Na odborech krve se pak zjistilo, že mám málo železa a tělo si o něj tímto způsobem řeklo.
    Když budeš kupovat spekacky, vyber takové, které budou kvalitní a nemusíš mít kdo ví jaké výčitky. Vzhledem k tomu, že utopenci jsou naloženo v octovem laku a uloženy v chladu, tak ocet působí jako konzervant a zabrani vzniku neceho nezadouciho.

  • Strasne to hrotis!!!! Ale pokud to resot do takovych extremu..tak si ho nedavej....pro klid sve duse....

  • Jilkova419.9.2021 2:28

    Já myslím, že na utopencích není nic nezdravého, takže nevidím jediný důvod, proč by je člověk neměl jíst. Já mám utopence opravdu moc ráda, jen mají tu nevýhodu, že na domácí utopence se musí aspoň ty 2 týdny čekat. Nevíte, jestli se utopenci dají koupit někde i hotoví, abych na ně nemusela čekat?

  • Pertova22.9.2021 14:11

    Ano, utopenci se dají koupit i přímo hotoví ke konzumaci. Já jsem taky velkým milovníkem utopenců, ale popravdě řečeno se mi ta klasika už trošičku omrzela. Proto jsem začala hledat po internetu a našla jsem utopence v kimchi. To je ta pravá laskomina.

  • Jilkova423.9.2021 22:12

    Utopence v kimchi? A co je to kimchi? O tom jsem totiž vůbec neslyšela…

  • Pertova24.9.2021 17:41

    Kimchi je pikantní křupavý salátek z fermentované zeleniny, jihokorejská národní specialita. Kimchi patří mezi 5 nejzdravějších potravin na světě a má blahodárné účinky na naše zdraví. Například má pozitivní účinky v prevenci rakoviny tlustého střeva. Pokud chcete utopence v kimchi vyzkoušet, tak se určitě podívejte do tohoto internetového obchodu: https://www.kimchiclub.cz/eshop/produkty/28-kimchi-lin-8594182756012.html

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist