Strach z porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #489037 24.6.2023 20:50

Dobrý večer, potřebuju poradit jak probíhá příprava na porod,je mi 25 let, mám přítele tomu je 35 let,jsme spolu 5 let, už jsme spolu miminko čekali ale dvakrát jsem o něj přišla,tohle je 3 pokus a ten už nás snad dovede do šťastného konce, momentálně jsem v 8 měsíci, všechno je zatím podle mé gynekoložky v pořádku.Ale i tak čím víc se to blíží tím víc se bojím aby se zase něco nestalo,doma už máme vše nachytané už dvakrát jsme to uklízeli zpět do sklepa ale teď už to doufám dobře dopadne ale teď bych chtěla vědět jak to probíhá po příjezdu do porodnice na co se budou ptát a co mi budou dělat než budu rodit a abych řekla pravdu tak i ze samotného porodu mám strach, přítel tam prý chce být se mnou ale nevím jestli ho tam pustí... Chtěla bych pár rad a informací... předem děkuji za radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,ted už dopadne vše dobře neboj se.Miminko cítí tvuj stres,chápu tě ale zkus se těšit,že už budeš brzy držet sv vytužené miminko :-) Od 38týdne jsem chodila do porodnice na kontroly,od 39týdne i s ozvy miminka(dají ti pásy kolem bříška,kde uslyšíš tlukot miminka a uvidíš na přístroji co dělá tvoje děloha,jako jestli jsou tam kontrakce apod.),jinak u dr.vážení,měření tlaku,kontrola moči,pak utz,vyšetření spodem.Pokud budeš v termínu,nabízí vyvolání porodu(já si teda o něj řekla z nějakých duvodu sama),3dny před termínem a udělala jsem dobře,věř svému tělu ;-)Vždy se jich zeptej na cokoliv..ale jinak porod vyvolávají snad až týden po termínu.Pak u příjmu v porodnici se vypisují papíry,měření tlaku,opět se udělají ozvy,utz a vyšetření a podle nálezu se domluvíte co a jak.Tak snad jsem ti trošku odpověděla a držím palce a určitě dej vědět :-)

  • Ahoj, pevně věřím, že to dopadne skvěle! Doktoři už umí zázraky :) Vřele doporučuju nějaký předporodní kurz. Pořádá ho snad každá porodnice. Případně kurz hypnoporodu, ten uklidní hodně :) Já na něm byla, bohužel porod skončil akutní sekcí, ale oba jsme v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist