Špinění a bolest v 9tt těhotenství, menší miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #475114 19.4.2023 8:02

Ahoj holky,
potřebuju se poradit a snad trochu uklidnit. Podle poslední MS jsem 8+4tt. Včera večer jsem v podbřišku začala cítit trochu bolest a lehce jsem špinila, tak jsme s manželem jeli na pohotovost, abychom zjistili, co se děje. Nic moc jsme se nedozvěděli, doporučili mi brát Celaskon a doktor podle UTZ zjistil, že těhotenství neodpovídá 8+4, ale spíš 6tt. Nenašel srdíčko, drobeček byl menší, než měl být.
Tak z toho nejsem moudrá, mám strach. Doma mám už dvouletou dračici, ale v těhotenství s ní jsem žádné špinění a bolesti neměla a hlava samozřejmě vymýšlí různé scénáře.
To, že je miminko menší, tomu jsem se až tak moc nedivila. To jsem slyšela už u naší dcery. I když až v pozdější fázi těhotenství, kdy jsem musela přidat sladké, a dostala jsem i glukózu, kterou jsem měla pít, aby více rostla. Pořád se jim zdála menší dle UTZ. Přenášela jsem oproti předpokládanému TP více než týden a když se narodila, měla 3450g. Takže asi úplně normální miminkovskou váhu. Doktorka nakonec říkala, že mohla být klidně počatá později, než se předpokládá podle tabulek.
Mám dost nepravidelný cyklus, spíš delší. Kolem 32 dní a více. Navíc jsem na začátku března měla docela ošklivou angínu a antibiotika, tak si říkám, že jsem mohla být posunutá cyklem i víc, než obvykle. Poslední MS jsem měla 18.2. a otěhotnět jsem mohla buď 3.3. nebo 19.3. mezitím jsem byla nemocná a víc možností prostě není. Myslíte, že je to možné? Že by se ten cyklus až tolik posunul a otěhotněla jsem až toho 19.3.? Pak by totiž velikost drobečka odpovídala skoro úplně přesně. Když jsem byla 28.3. na potvrzení těhotenství, doktorka se tomu trochu smála, že je to mikrotěhotenství, ale je a je tam, kde má být.
Dneska už žádnou bolest nevnímám, ale pořád lehce špiním. Mám jít v pátek na kontrolu ke své dr. kvůli krvi, kontrole, jestli máme srdíčko a tak. Ale pro jistotu jí chci dneska zavolat s tím, co se včera dělo a že jsem se dozvěděla, že srdíčko ještě není.
Měla jste to některá podobně a je z toho zdravé, spokojené miminko? Omlouvám se za sloh, nikdy jsem to neuměla rychle a stručně...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist