Sklenička piva v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26441 23.4.2011 14:10

Ahoj holky, chci se vás zeptat, jaký máte názor na to, dát si vyjímečně v těhotenství třetinku piva? Někdo by to vůbec neřešil, ale já mám špatný svědomí i kuli jedné skleničce piva... díky za názory.

Jsem ve 29. týdnu a byla by to má první sklenička za celé těhu, dneska grilujeme a chtěla bych si dát skleničku na zapití.

Tak jsem si dala jen decku, abych spláchla tu mastnotu z klobásek, mě to bodlo a věřím, že na miminko to nebude mít žádný špatný vliv.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že pokud jsi ve 29 tt, třetinku si klidně dej. A na zdraví !!! :-)

  • Neboj, ja si v prvnim trimestru sem tam dala loka od pritele na traveni a prezili jsme to. A ted jsem kdysi vypila celou tretinku protože jsem na to mela chut a spis sem byla lehce "opita" :-) Driv jsem pivo vubec nepila,ale ted mi to i chutna a pomaha na traveni, ja ho nepiju moc, protože neni bezlepkove,ale sem tam zhresim a jsme OK. Takze se neboj, hodne tehulek si dava tretinku, jak na chut tak na traveni a v lete i od zizne a nic jim to neudela. To by sis pak preve musela vycitat vsechno. Nehlidej se tak, budes mit jen zbytecny stres, pokud to neco nesedne, telo se ozve samo.

  • lulatko23.4.2011 15:40

    Vždycky si můžeš dát nealko pivo, i když je pravda, že až na Birell není moc o co stát a ten není úplně všude k dostání. Ta třetinka i opravdového piva výjimečně určitě neuškodí; aby měl alkohol opravdu fatální vliv na plod, musela by žena denně vypít několik dcl tvrdého (to mám od lékaře - klinického genetika). Tím hrozbu alkoholu nechci nijak podceňovat, je dobré míti se na pozoru, poněvadž jeden nikdy neví. Ale ta třetinka příležitostně neuškodí.

  • Neboj já jsem ve 12 tt přibližně a jednou za čas si třeniku dám, navíc teta - zdravotní sestra - říkala že to nijak neškodí :) máš v tom béčka :D a mimčo je aktivní jako 100 dětí a je uplně v pořádku :)

  • Já těžší jídla zapíjím poctivou plzeňskou dvanáctkou, je pravda, že si dávám max. 2 dcl, ale sama doktorka mi řekla, že nejen pro moje zažívací potíže - mám dvanáctníkový reflux, si klidně tu a tam dát můžu. Myslím, že smog v Praze je stejně tak škodlivej, jako deci piva jednou týdně.

  • Určitě by jsi měla napsat ve kterém měsíci jsi. Je velký rozdíl, pokud jsi v prvním, nebo třetím trimestru. Já bych radši v prvním trimestru nepila ani třetinku. Ale to je věc názoru. Já jsem jen taková, že kdyby se pak nedejbože něco přihodilo, vyčítala bych si to... Ale co vím, tak v pokročilém stádiu těh. by troška piva vadit neměla...

  • No ono to asi opravdu neškodí, protože je spousta takových co si tu třetinku daly a nic se nestalo. Ale když si to vezmeš, tak se ten alkohol krví dostane k tomu miminku, i když z piva třeba minimum. Takže když na něho nemáš až takovou hroznou chuť, tak ho nepij. Někde jsem dokonce četla, že i nealkoholické pivo by se raději pít nemělo. Mně teda gynekoložka říkala, že se může i sklenička vína, ale i tak bych nic alkoholického nepila. Mně to přijde takové trochu divné, pít alkohol v těhotenství. Toť ale můj názor a doufám, že mě za něj nikdo neodsoudí :-)
    .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist