Rozhodnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #149064 10.2.2014 20:42

Ahoj, Psala jsem sem nedávno, že je mi 16 a ptala jsem se na potrat atd.. Jsem teď už skoro ve 12tt. A rozhodla jsem se, že nepůjdu. Těžko bych to teď stihla a nemůžu si ani představit dát toho malého pryč. Řekla jsem si, že rodičům to oznámím zachvíli, trošku později s řešením, že ho dám k adopci a po čase se uvidí:) Myslíte, že je to správné rozhodnutí?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem proti potratům a jsem ráda, že jsi se takhle rozhodla, nechat si malého. Ale k adopci bych ho nedávala, a ani o tom nepřemýšlela, nevím v jaké jsi životní situaci, pokud tě přítel nebo rodiče finančně tebe i to malí dokážou zajistit je to to hlavní .Hodně štěstí:-)

  • Ahoj, tak to je super! :-) Konečně někdo, kdo je ve Tvém věku schopný nést zodpovědnost. Hodně štěstí s prckem a myslím, že Tvá mamka Ti po prvním šoku řekne, ať mimčo rozhodně k adopci nedáváš. Nejsi už dávno malá holka a hold musíš dospět trochu předčasněji. Ještě jednou gratuluji, přeji hodně štěstí a chválím za správné rozhodnutí :-).

  • Chválím ti rozhodnutí :-) ale prcka bych k adopci nedávala. ...později by tě to mohlo mrzet :-) určitě to zvládneš :-) přeji hodně štěstí :-)

  • myslím, že je to super rozhodnutí, třeba Ti nakonec rodiče pomohou a malého si necháte :-) uvidíš, držím palce a obdivuji :-)

  • moc ti fandim :) je to skvělé rozhodnutí :) vše zvládneš, nebuj :)

  • Upřímně bych to jako máma chtěla vědět dřív, než po prvním trimestru! Ovšem rozhodnutí bych už nechala na tobě. Taky jsem proti potratům a o tom by řeč nebyla... Ale mluvit spolu budete muset a moc bych to neodkládala! Moc neposlouchej, co řekne jako první reakci a neber to osobně ;-) Nech jí to rozdýchat a sama uvidíš, třeba tě od adopce bude sama odrazovat! Jsi statečná holka a přistupuješ k tomu zodpovědně a to se ti musí přičíst k dobru! Hodně štěstí :)

  • si dobra a odvazna! byt Tvoje mamka, urcite by me to vzalo, ale zaroven bych na Tebe byla hrozne pysna!:-) drzim moc palce, at je vsechno jak ma byt.

  • :-) To je fajn, že ses takto rozhodla, ale pokud by to jen trochu šlo, tak bych si malé nechala a nedávala k adopci...

  • já myslím, že by sis mohla pozjišťovat jak to budeš mít ze školou, jestli ti dají rodičák a tak... to taky bude mamku zajímat, mě by se to teda honilo hlavou asi v tom momentě... jestli třeba přerušíš školu na rok? no zkus se ještě na to takhle kouknout... ale jinak super, já bych taky na potrat nešla a ani po dceři bych to nechtěla.

  • držím palce Tobě ať to zvládneš a mamince (i tatínkovi) ať to co nejlíp rozdýchá ikdyž už to možná tuší pokud nebydlíš jinde. myslím že ses rozhodla opravdu dobře a sama uvidíš jetsli si miminko budeš chtít nechat nebo ho opravdu dáš k adopci,na to máš ještě dost času se rozmyslet:-) pokud ti nebude špatně tak tenhle školní rok asi zvládneš dochodit ale po porodu bys asi musela na rok přerušit nebo si domluvit individuální plán,o miminko se pak někdo musí starat a pokud budeš chtít kojit (což je i o dost levnější:-) ) tak by ti to se školou nešlo

  • Držím též palečky sestra též otěhotněla v 16 ti mamka by v životě nedovolila aby sme nějaká z nás sme 3 sestry šli na potrat takže mimi si nechala a mamka jí s ní pomohla a ted jí budou 4 roky a všichni sme z ní nadšení určitě bych to mamce oznámila co nejdřív připrav se asi na šok ale věřím tomu že mamina bude pro si miminko nechat přeci jen to bude její vnouče a každá mamča se na roli babičky moc těší i když by byla trošku dřív :-) každopádně gratuluji k takovému rozhodnutí já osobně nejsem příznivcem potratů sama mám ted půlroční holčičku a nedokázala bych si představit jí nemít :-)

  • Super rozhodnutí i když to nebude jednoduché, ale zvládnout se to dá,mamka měla mě v 16 letech brachu o dva roky později a navíc to byla jiná doba a všechno zvládla, teď je za to rada, jsme jako kamarádky,chodíme spolu i na diskoteky a pujčujeme si oblečení :) držím ti palce at se s tím prckem máte krásně :) určitě řes rozhodla správně

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist