Pupeční šňůra kolem krku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26441 3.6.2011 23:25

Ahoj holky, chci se zeptat, zda má některá z vás zkušenosti s tím, že vaše dítko mělo omotanou pupeční šňůru kolem krku, asi mi začíná hrabat, ale když jsem byla dnes naložená ve vaně, tak mě napadla myšlenka, co když má moje mimi šnůru kolem krku, nikdo to nekontroluje, mám z toho strach...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já to znám z druhého pohledu-porodní asistentky a je to dost běžné, snad bych řekla každý 3. poorod, ale není to žádná hrůza, to asi leda že by to bylo nějak na těsno a moc se to utáhlo,ale miminko se celou dobu kontroluje a kdyby byly přéznaky nedostatku dechu,tak se honem zasáhne,to nemusíš mít strach.

  • ahoj, já myslim, že by to bylo vidět na ultrazvuku. pokud se hýbe, tak si nedělej starosti. mě se malá narodila se šňurou okolo krku a je naprosto normální. Hlavně žádnej zbytečnej strest

  • Jo jak říká Sinye to by bylo vidět na ultrazvuku ..... já sem se obtočila těsně předporodem a bohužel mě museli oživovat a do dneška mi to zanechalo následky a to už mi je 17 let ale určitě by se to poznalo na ultrazvuku a potomby šlo miminko císařským řezem jako já ale pokud je eště malé tak si myslím že se to nestane jak říkám já sem se obtočila několik hodin před porodem...... :-)

  • Ahoj, náš malej měl šňůru omotanou 3x a na UZ to nikdo neviděl. Po porodu mu okamžitě odmotali a dali mu dýchout kyslíku a je úplně v pohodě. Vůbec na to nemysli, tohle stejně neovlivníš.

  • Ahojky.Můj malej měl taky šňůru kolem krku.Byl i mírně přiškrcený a měl modrou hlavičku.Pak asi 4 dny po porodu měl jako když modřinu po celé hlavičce.Malý má 24dní a je v pořádku.Naposled mi dělali ultrazvuk v 37+2tt a tam nic neviděli,teda nic nikdo neříkal a asi ji kolem krku v tom týdnu ještě neměl.A nevzpomínám si,že bych dělala věci typu: věšení záclon,atd.,které někteří uvádějí jako možnost omotání šňůry.Jsou to jen pověry.

  • syn ji měl obtočenou dvakrát naštěstí nebyl přiškrcený. Na ultrazvuku to není poznat. Slyšela jsem o paní, které se mimčo v břiše tak nějak blbě zamotalo do šňůry, že mělo přiškrcenou ruku a v důsledku toho ji má zakrnělou.
    Nad takovými věcmi vůbec nepřemýšlej a nepřivolávej je a snad že být zbytek těhotenství co nejvíc v klidu, stejně to nijak neovlivníš.

  • Moje malá měla také šňůru okolo krku, ve třech smyčkách, naštěstí navolno neutažená. Dýchala sama bez problémů, krásně růžovoučká.
    Nic se neplaš, kdyby měla málo vzduchu, tak se to pozná a doktoři to podchytí a pomohou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist