Přítel nechce být zapsaný v rodinném listě našeho miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #489813 25.9.2023 20:50

Dobrý večer, chci se poradit jak přemluvit přítele aby se nechal zapsat do rodného listu našeho společného miminka, jsme spolu 11měsíců, termín porodu mám 10.10.2023,miminko jsme spolu vůbec neplánovali, chodili jsme spolu jen chvíli, nejdříve jsme se skamarádili a dost často jsme si psali a občas se i vídali ,no ale pak jsme se do sebe nějak zakoukali, nejprve to bylo z mé strany a trochu i z jeho, já jsem ho dlouho uháněla,pak jsem ho pozvala k sobě do bytu na večeři a nějak se nám to zvrtlo.Když jsem mu oznámila že čekám miminko byl dost v šoku ostatně já taky, někteří členové mé rodiny byli překvapeni že jsme spolu tak krátce a už jsem těhotná,no ale mám takový divný pocit proč nechce být přítel zapsaný v rodném listě jak ho přesvědčit aby se tam nechal zapsat??Je mi 22 let, přítelovi je 25 let...U porodu prý chce být ale v nechce být uveden v rodném listě...Jak ho přesvědčit???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak nějaký důvod k tomu má...a to, aby mohl kdyžtak prchnout bez následků? Nezlob se, ale myslím si, že se nechce upsat...musel by pak platil alimenty. Být tebou, pozjistím si věci ohledně genetického prokázání, tam to bude černé na bílém a ty budeš mít nárok aspoň na ty alimenty.

  • Může ho dát k soudu. Soud ho pošle na genetické testy. Když se prokáže, že dítě je jeho. Bude zapsán do rodného listu. Soudní poplatky a genetický test by pak platil on.

  • syd26.9.2023 19:35

    To mi nepřijde vůbec v pořádku, nemůžu si pomoct než si myslet, že se chystá vzít roha a myslí, že takhle unikne povinnostem.

  • Dahlia27.9.2023 21:03

    :O=Takže čeká v čekárně, část výbavy koupil, ale zapsat do RL dítěte ne? Si to představuje nějak moc jednoduše >:-[

  • magda.dahl5.10.2023 23:34

    Velka gratulace k miminku! Ctu celou diskuzi az ted. Conzapsani. Kdyby se Vam nedejboze neco stalo… pujde miminko kam? Na predbezne opatreni do kojeneckeho ustavu, kdyz formalne nema otce? Nez by sverili dite treba Vasi matce, stejne by muselo jit do kojeneckeho ustavu. To tak nechate? A to se s nim v porodnici nekdo vubec bavi?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist