Placenta praevia

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162357 4.12.2015 12:27

Ahojky všem :-) Maminky docela se děsím :-( Dr mi zjistil ve 14 týdnu že mám placentu praevia :-( Bojím se že se nezvýší a bojím se císařského řezu.Maminky má stím některá zkušennosti že placenta se vyvýšila když prcek rostl?Hodně špinim,není to prímo krev ale taková hnědá tekutina.Dr na pohotovoati mi předepsal prášky na stavení,a dr na gyndě na kontrole mi řekla že můžu krvácet a špinit často že se nemám lekat,a řekla jen když budu krvácet hodně mám jen na pohotovost jinak prej špinění je normál u tohodle případu,jak to máte vy?? :-( Mám strach

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Marlena4.12.2015 14:14

    Já jsem měla taky placentu zasahující do branky, ale sama se v pohodě a poklidu vytáhla. Ve 14 tt je ještě moooře času, tak se neboj. Všecko dopadne dobře, placenta se s postupem času krásně vytáhne, uvidíš ;-)

  • ja jsem myslim kolem toho 15.tt-19.tt mela placentu taky nizko, a treba po kazdym sexu jsem chvilku krvacela, uz jsme byli nervozni z toho, pokazde jsem upalovala na gynu na kontrolu jestli je vse ok...a uz jsme si rekli s manzelem ze proste nam to za to nestoji.. ale pak se to nejak samo spravilo a posunula se vys, a pak uz zadny takovy problemy se spinenim. :) dej tomu cas, treba se to taky spravi samo! :)

  • Placenta se určitě může vytáhnout. Každopádně bych se určitě šetřila. Moje kamarádka to měla taky tak a Dr. to trochu podcenili, nedoporučili se šetřit,takže pak skončila v nemocnici na týden pro krvácení, kde jí nařidili i po propuštění jen ležet. Pak byla 14 dní doma a opět do špitále večer pro krvácení. Ráno v nemocnici abrupce placenty a akutní císař v 31.tt. Tím Tě určitě nechci strašit a držím pěsičky, ať je vše v pořádku a placenta se vytáhne :-) Ale raději se šetři.

  • Ahoj,ja to mela taky, cca v 16tt na kontrole dr. zjistil,ze mi placenta zasahuje 3 cm do porodnich cest... Na dalsi kontrole ve 20 tt uz nezasahovala, a doted nezasahuje. Ale v tom 16tt me upozornil ze muzu spinit,zakazal sex, orgasmus (temi stahy by se mohla placenta odtrhnout), nezvedat nic tezkyho a setrit se. A rikal,ze je ještě brzo,ze jak deloha poroste,placentu s sebou vytahne a mel pravdu :-) jedna znama nevedela ze ma placentu a stravila pak nekolik tydnu v nemocnici (krvacela)...ale nakonec taky vse o.k. :-)

  • Měla jsem to samé cca do 24. týdne. Špinila jsem asi třikrát , jednou se objevil hematom . Pak se sama vytáhla :) takže žádný stres. Já se císaři stejně nevyhla,ale z jiného důvodu :). Hlavně buď v klidu, fakt je spousta času . :)

  • bibinuska4.12.2015 22:43

    Měla jsem taky a vytáhla se nahoru,jak dítě rostlo..dr.mi sama říkala,že je to brzo se tím zabývat a že uvidíme.nakonec pohoda.držím palce

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist