Obavy v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #311144 14.8.2020 23:12

Během prvního těhotenství jsem si nepřipouštěla, že se něco může stát a byla více v pohodě. Teď čekám druhé a často vnímám, že se o mimčo bojím. Jede mi hlavou jestli jim dost zeleniny, dost zdravě, dostatečně piju, nevystavuju se škodlivému prostředí.... S prvním dítětem jsem měla více času. Vařila jsem si své jídlo a hlídala si co jim. Teď si občas dám sladké, najim se v restauraci a dám si kafe. Dvakrát za léto jsem měla maso z grilu a jeden spekaček z ohně. Taky jsem po prvním neshodila kila a nadváha pro dítě není příliš dobrá. Nevím proč se teď tolik bojím. Zkrátka se mi stále honí hlavou jestli mimcu neškodím a narodí se zdravé. Zažily jste také stresy v těhotenství, nebo se tak stresuju jen já?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moc to řešíš. Prestan se streaovat hloupostma. Nereknu kdybych byla v nejakem chemick znecistenwm prostredi nwbo pracovala v nejakem takovem ,,bordelu,, ale dat si spekacek? Ale no tak. Telo si rekne samo co potrebuje. Jen to chce poslouchat to sve telo a ne doporuceni z internetu, ktere -co si budem povidat- hlta kazda maminka.
    Jinak k nadvaze jak pises... Kdyz sem otehotnela mela jsem pres 100 kg, neco jsem behem těhotenství i shodila. Narodilo se mi absolutně zdrave krasne miminko. Takze nejakou nadvahu neres, pokud nemas 150 kg.. jinak strach je přirozeny, ale pokus se spis zamerit se na krasu toho tehotenstvi nez ze se budes stresovat. Uvedom si ze v první rade je pro miminko hlavni tva psychicka pohoda :-)

  • stupidiack15.8.2020 12:17

    Teda nevím, jak ostatní maminky, ale já byla při prvním těhotenství živá jen z lipánků a broskví! Tenkrát jsem nejedla ani kyselinu listovou, zažívala hodně stresu a fyzické námahy a narodilo se mi zdravé miminko. Při druhém těhotenství jsem zase jedla samé pomeranče, takže taky nic moc pestrá a plnohodnotná strava. Ale že bych si vyčítala sušenku nebo kafe .. Nekouřím, nepiju, vzdala jsem se i svého oblíbeného tonicu, ale jsem ráda, že vůbec nějak zvládám těhotenské nevolnosti (čekáme třetí) a rozhodně nemíním bláznit. Strach je přirozený, ale nesmí tě ochromit. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist