Jsem 7tt a citim pichani u cipku a obcasne spinenim

Otázku položila: Anonymní uživatelka #219643 15.10.2015 7:04

uz jsem zoufala. Jsem 7tt a vecer me pichalo v podbrisku a slo to az do cipku. Par hodin na to jsem ruzove zaspinila. Obcas se mi to stava, vetsinou v noci nebo rano, po zavedeni Utrogestanu. Je to jen jednorazove slabe zaspineni (bud svetle nahnedle nebo ruzove) a pri dalsi navsteve zachoda uz ne. Nevite, cim by to mohlo byt? Jestli treba tim zavadenim tablet? Od 5tt jsem slabe krvacela a spinila a ted uz jen takhle, ale mam strach ze zamlkleho tehotenstvi. V pondeli bylo na ultrazvuku uz srdicko

  • 15.10.2015 14:08:22 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 15.10.2015 14:08:22 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko15.10.2015 7:27

    Tvé obavy moc dobře chápu. Se špiněním (a to masivním, na střídačku s krvácením celý první trimestr) to mám za sebou 2x, jednou to dopadlo blbě, podruhé dobře. Taky mám za sebou jedno těhotenství, kdy nebyl na začátku žádný problém a byla z toho přece jen zamlklina... Tím Tě nechci děsit, jen říct, že navzdory tomu, co se děje, co pociťuješ, nebo že se stresuješ, tomu nijak nepomůžeš. Ono to vždycky nějak dopadne a člověk to svojí vůlí nemá šanci ovlivnit. Nemám po svých zkušenostech právo ani na dálku kohokoliv ujišťovat, že to bude určitě dobrý. Na druhou stranu je čím dál víc žen, které v začátcích špiní a není to pro plod nic fatálního. Dokonce se najdou těhule, které bez zjevné příčiny špiní celé těhotenství... Třeba máš jenom hodně překrvený čípek. Můžeš zkusit Utroš polykat, pokud by Ti to nebylo nepříjemné. Píchání a bolesti podbřišku jsou zejména v prvních týdnech naprosto normální, je to tím, jak se připravuje děloha, natahují se vazy. Pokud bys začala špinit výrazněji či krvácet, je to na kontrolu u dr. okamžitě (nebo pohotovost), nečekej do další plánované návštěvy. I tak to ale nemusí být pro plod fatální!! Zažila jsem sama... Jsi v období, že je to buď a nebo. To, čeho se bojíš, hrozí u všech, i u těch, které jsou zcela bez problémů. Přeju hodně štěstí, ať je vše pořád na dobré cestě!

  • Muzes mit rozdrazdenou sliznici a zavadenim globuli to drazdis jeste vic. Rozhodne bych doporucila utrogestan nezavadet,ale polykat. Ja ho kuli krvaceni a spineni tez polykala. Sice mi po nem nebylo moc dobre,ale vse pak ustalo a nebyla jsem neustale v nervu,ze spinim.

  • Můžeš ho zkusit polykat a uvidíš, jestli se to špinění zlepší. Ale i kdyby ne, ještě to nemusí nutně znamenat, že to dopadne špatně. Je opravdu spousta holek, u kterých i přes špinění nebo dokonce větší krvácení bylo těhu v pohodě. Tak se nestresuj a věř, že to bude dobré - to je to nejlepší co můžeš udělat. Ale kdyby se to zhoršilo, zajdi určitě k dr.

  • medulinek15.10.2015 9:10

    klidně to tím utrošem být může,ale někdo špiní nebo dokonce i krvácí celý začátek těhu,pokud bylo srdíčko,snaž se být v klidu,případně chvíli utroš polykej,ale pozor dráždí žaludek

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist