
FOTO/ANKETA: Kluci a holky z první poloviny června - Chomutovský deník
http://chomutovsky.denik.cz/miminka/foto-anketa-kluci-a-holky-z-prvni-poloviny-cervna-20120622.html
Kdo bude chtít, dejte, prosím, hlas téhle krásné holčičce. Hlasů už má sice dost, ale kdo ví, jak to bude vypadat v druhé půlce měsíce. Je to Magdaléna Prokopcová a na fotce je se svým staším bráškou, co je z ní úplně paf. :) Za jejich maminku děkuji. ;)
26.06.2012 12:09:36
Taky dělám doma chlebík,chutná nám více než z obchodu a mužu si tam dát co chci...hlavně peču zdravý chléb
presne, je to úplně něco jiného, ja uz ho hodně pekla driv, ale bez robota to nebylo ono, za to ted s robotem , nad to fakt nic není to dobře propracovane testo a timpadem skvělý výsledek ve vsem
Já zase ráda ručně

Ajka91 když není zbyti, tak proč ne
proč si ale uz práci neulehcit, hlavne čas 
Chlebík pěkný
já se obešla úplně bez stroje, když sem dělala cuketkuv chléb Šumava bez hnětení (z kvásku).
whitehorse1 bez hněteni jo? aha
ma. dva recepty na chléb, jeden z krásku a druhy klasika susene droždí a pivo, ten je nejlepší 
Z zitneho kvásku je zdravější, nenadyma a měl by vydržet i déle. Ta podstata tam je i v dlouhém kynutí.
Ještě přidám recept https://www.cuketka.cz/
whitehorse1 jo našla jsem i recepty s 18ti hodinovým kynutim, ale to není nic pro me
Žitny jo, ten je zdravější a hutnejsi, nevadi mi taky, ale máme radci nadychanejsi
i když méně zdravý no 
Ten recept co sem dávala je klasická Šumava, která je cca 50:50 pšeničná a žitná mouka. Takze není tak moc hutná jako zitny chléb typu Moskva.
A to kynuti je dávané přes noc, takže super.
Tak tento chleba se podle fotek ale opravdu povedl, to chválím všema deseti. Protože to vypadá že si dala vynikající poměr žita i pšenice. Není jednoduché dnes sehnat někoho, kdo umí dobře udělat kvásek, to bych vám mohla povídat. Poradili byste někdo co je doma potřeba mít na upečení chleba?
Hele na uskladnění hlavně potom budeš potřebovat mít chlebník a ideálně i papírový sáček aby to pečivo ještě mohlo dýchat. No a co se týče toho samotného pečení, tak potřebuješ mít dobrou troubu a pak nějaké formy. No když to ale budeš chtít dělat po staru jako naše babičky, bude ti stačit klasické titanové nádobí a vařečka.
Děkuji ti moc, mě vlastně ani nenapadlo že budu na to skladování něco potřebovat. Jsem to ale hlava děravá, viď? No ale tak zase už nejsem nejmladší, tak si to mohu dovolit. Mohla bych se tě ještě zeptat na jednu věc k tomu? kde si mám podle tebe pořídit kvalitní titanové nádobí, o němž píšeš?
To se ví že ti ráda pomůžu. Já si kupuji titanové nádobí hlavně teda někde v kamenných obchodech, ale když dorazil do republiky covid, tak se nám celkově to chování jakožto zákazníků výrazně proměnilo, nemám pravdu. To jsem si musela troufnout něco objednat na internetu. Nakonec jsme zvolili zgastro .cz.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.