Jak rosteme
Filip má 3 roků a 6 měsíců

  • 23.11.2017

Já vím, je to trošku dopředu, ale Filípkovi bude ve čtvrtek tři a půl roku, takže si s dovolením udělám zápas do deníčku:-)

Z batolete nám od května vyrostl regulérní malej kluk, kterej konečně hovoří. Sice to není žádná hitparáda, ale jednoduchý věty o pěti členech už zvládá s přehledem, se slovosledem je někdy na štíru a podnět dává na konec věty, ale skloňuje a časuje celkem slušně:-) přechodníky a
galský doplněk zatím neovládá, nicméně věřím, že to časem vybrousi:-) z čeho jsem ale zpočátku byla zmatená, že o sobě hovoří v druhé osobě. Aneb přijde a praví: ty ses pokakal. A člověk se mu snaží oponovat, že nic tak hanebneho nespáchal, dokud nepochopí, že Kiki myslí sebe:-)) mezi jeho dosavadní perly patří následující:
Baru hází hovno.
To jsou mámy slipy!
Filípek večer plakal, máma šla za tetou do hospody. Byl tam pan!
Tady spí nějakej tatínek.
Ty se bojíš maminky.
Bába pije. (Někdy vylepšeno o koralku:-))
A odpověď na otázku: Filípku, proč nechceš spát v posteli?: Je tam Praha
Barborka bourá Hostivař.
Tam bydlí babička na stromě.

Takže vzít ho na sociálku, děti nám nejspíš zabaví:-))

Jinak je to vcelku nezávadné dítě:-) umí plavat cubicku v kruhu, sjet zběsile se odrážeje tobogán, sleze kdejakou prolejzacku, složí sám puzzle o 26 dílcích, složí si koleje z vlackodrahy, umí nazpaměť několik dětských říkanek plus hlášení z hlavaku, pamatuje si přes rok, že strejda Paul pije pivo a že na hamru je super hernicka:-)

Taky miluje vaření, ježdění s kočárkem a neustále o někoho pečuje. Barbetce jakoby vaří kasičky, který jí i sám kupuje, tuhle kojil u televize miminko, který pak dal odkrkout, a ukládá do postele medvědy, autobusy a jinou havěť, aby se vyspinkali. nejvíc ho ale baví fekální hry. Aneb všechny mašiny a auta chodí pravidelně na záchod či nočník, čuraji a kadi, a když si večer děláme shrnutí dne, s gustem mi odreferuje, kdo kdy a kde čůral včetně mě:-))

Na barbet už nežárlí, ale někdy se solidně řežou. Má chuť ji vychovávat, takže ji poučuje To ne, Barborko, Do pusinky ne a Půjdeš krámovat, barborko:-)

Pořád se ovšem neumí oblíknout, vyčistit zuby, usnout večer sám a v klidu se najíst, i když zvládne i natočit špagety na vidličku. Jo, a má panickou hrůzu ze záchodu, takže furt chodí na nočník:-)

Jinak jsem se přistihla při tom, že bych ho nechtěla dát do školky ani příští rok. Přijde mi to zbytečný, když jsem doma. A navíc když vidím některý ty sigry, mám i trošku obavu, co to udělá s jeho citlivou a nevinnou dusickou.

19.11.2017 14:22:04
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.