Deníček dítěte: Bára

Jak rosteme
Bára má 0 roků a 4 měsíců

  • 30.03.2017
  • Měří 65 cm
  • Váží 6,55 kg

A je to tu, začíná pátý měsíc naší malé dračice. Ten měsíc, ze kterýho mám už předem bobky, pač malej v něm přestal spát jako civilizované dítě a změnil se v upíra, jenž byl následujících deset měsíců co dvě hodiny vzhůru:-)

Baruška zatím spinká jako andílek. Večer usíná mezi půl sedmou a osmou a budí se mezi půl pátou a šestou. Občas ještě zabere, občas ne. Přes den pak spí dalších cca pět hodin.

Jinak je to akční holčička. Když je unavená, umí super ječet. Na bříšku už krásně pase koníčky, umí si ručičkou chytit a přitáhnout hračku a pokouší se plazit. Respektive se přitahuje rukama a dělá jakési výpady celým tělem kupředu, což obvykle končí držkopádem:-) na zádíčkách si krásné třeba půl hodiny hraje s kolotočem, podanou hračkou (kterou už s jistotou uchopí a umí si ji trochu nemotorně podat z ruky do ruky) nebo hrazdičkou. Kolotoč ale budem muset brzo sundat, pač malá už chytá jednotlivý oškliváky a cpe si je do pusy, takže kolotoč se brutálně naklání a hrozí, že se celej zbortí:-))

Tento týden také zjistila, že má nožičky, takže při každé příležitosti se snaží jít do sklapovačky a sáhnout si na kolena. Dál to zatím nezvládá:-)

Na bok se zatím netočí, ba ani na bříško. I když namakaná na to je dost. Místo toho nepochopitelně cvičí sedy lehy a v tom je fakt dobrá:-) moc dobře totiž ví, že při své chorobné zvědavosti toho že sedu daleko víc uvidí:-)

Jo, a také se poprvé nahlas smála, byla kojena v divočině a jela v kočárku na bříšku, což se jí náramně líbilo.

Váhu a rozměr dodám po poradně u dr:-)

Tož chvilka poezie a tvůrčí činnosti s bráchou:-)
30.03.2017 14:10:32
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.