Deníček dítěte: Bára

Jak rosteme
Bára má 0 roků a 3 měsíců

  • 02.03.2017
  • Měří 62,5 cm
  • Váží 5,91 kg

Dneska jsou tý naší Xeně tři měsíce. Už je to velká holka, co s přehledem prospí celou noc, tedy usíná v sedm a budí se poprvé až po páté hodině. Což s povděkem kvituje zejména věčně utahaná matka:-)
Koníčky už taky pase s přehledem, rozhlíží se přitom na všechny strany a dokonce se pokouší dát kolínka pod bříško, což končí posunem dopředu a následným držkopádem:-)
Z vývojového stadia žížala přešla během tohoto měsíce do stádia chobotnice. To znamená, že se už všelijak nekroutí, ale hlavně rozhazuje ruce a sráží a chytá vše, co je v dosahu:-) občas přejde do stádia řidič, kdy v lehu na zádech má obě ruce před sebou, jednou jakoby točí volantem a druhou řadí:-) vydrží si klidně i půl hoďky hrát s kolotočem nebo na hrací dece, kde se pokouší chytit všechna zvířátka:-) je to ale pro ni krapet traumatizující, pač když po obří námaze konečně něco chytí, vzápětí zjistí, že neví, co s tím dál:-) A tuhle se jí dokonce stalo, že jednou rukou cosi držela a najednou se k tomu zákeřné přiblížila i ruka druhá. Baruška vyvalila oči, kouká na to a nechápe, kde se ta druhá ruka vzala:-D každopádně od ty chvíle ví, že má ruce dvě (zjistit ji to trvalo dva a půl měsíce, přitom taková blbost:-D) a občas si je najednou cpe do hubičky nebo si je osahává:-)
Taky přišla na to, že může zvednout zadek nad podložku a jakýmsi výpadem se přesunout trochu do strany.
Bohužel všechny své nové motorické dovednosti nejradši trénuje u kojení, přebalování a v noci, když se vzbudí, takže se do tmy pravidelně ozývá všelijaké funění, hekání, mlaskání a chrochtání končící tupým úderem o matraci. No, spát se při tom fakt nedá, takže ji pak beru a jdu radši nakrmit:-)
Taky jí konečně rostou náhradní vlásky a hnědnou oči:-)

IMG_20170218_103833 IMG_20170228_144852 IMG_20170301_092631
02.03.2017 6:33:19
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.