Jak rosteme
Filip má 1 roků a 2 měsíců

  • 01.08.2015
  • Váží 10,2 kg

Tak konečně se dostávám k souhrnu 14. měsíce našeho mláděte. Z tvora pohybujícího se horizontálně se stává tvor vertikální (vyleze na sedačku, postel i kočárek). Takže mi definitivně končí flákačka a každej den odněkud sundávám vřeštící protestující dítě. Kromě výkonů hodných Reinholda Messnera mládě nabylo i dalších dovedností:

- ve středu 1. července 2015 udělalo své první krůčky ve volném prostoru a od té doby to dotáhlo na nějaké dva metry chůze. Přesto zatím dává přednost zavěšení do dospěláka.
- perfektně do sebe složí kostky od největší po nejmenší a vyžaduje za to huronský potlesk.
- kromě dětí miluje bezdomovce. Jakmile nějakého zbystří, hned mu zběsile mává.
- vyrostly mu první čtyři stoličky, což se projevilo pěti psychedelickými nocemi s řevem a neustálým buzením. Momentálně teda má 12 zubů a začíná pěkně kousat jídlo i lidi😀
- strká si palec u nohy do ucha.
- pochopilo, k čemu je dobrý nočník, takže občas vydrží noc nebo půlden se suchou plenou. Taky už dokáže na nočník nasednout, nebo si pro něj dojít do koupelny, když ho hodlá použít.
- při kadění hraje na saxofon, případně skládá lego. Co mu do sebe nepasuje, to hodí do nočníku😀.
- jeho top slovíčkem je stále "tam tam", kteréžto používá v různých intonacích, někdy vzrušeně, jindy nasraně, vyčítavě nebo rozhořčeně. Dalším favoritem se stává slovíčko "jdem"!
- miluje parkoviště, kdykoli vidí auto, musí mi ho ukázat a hlasitě okomentovat "tam tam"! Případně "brrrm". Vycházky se tím prodlužují o několik hodin, než se vůbec někam dostanem😁.
- umí si sám otočit chodítko, když potřebuje změnit směr.
- umí houkat jako sova a při pohledu na houpačku říká "hou".
- konečně se naučil i něco užitečného😀. Zvládne vytahat prádlo z pračky do lavoru a pak mi ho naopak při věšení podává, abych se nemusela ohýbat.
- kromě vylézání na postel zvládne i relativně bezpečně slézt dolů, ačkoli někdy takovym způsobem a rychlostí, že to spíš vypadá jak parakotoul😀.
- když mu něco nejde vlastníma ručičkama, snaží se to udělat těma našema. Třeba mi zabavil tablet a protože se mu nechtěl rozsvítit, vzal mě za ruku a přiložil ji k dispeji, že to mám udělat já.
- přikládá si k uchu různé předměty ve snaze telefonovat😀.

Jo, a přátele, poprvé od 16. února to dítě spalo osm hodin v kuse, a to hned dvě noci za sebou!!!!! Sem poprvý byla v takovym šoku, že jsem ho ve čtyři šla vzbudit😀.

01.08.2015 14:51:30
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.