Deníček dítěte: Tomáš

Byli jsme na vyšetření: 3měsíční prohlídka

7.5. 0:00 | Tomáš

A jak vyšetření dopadlo?

Před týdnem jsme absolvovali už tříměsíční prohlídku a od ní jsem celkem nešťastná :(
Jak jsem se celou dobu radovala a užívala si, že se nám daří plně kojit, tak najednou na mě doktorka vyrukovala s tím, že budu muset dávat jeden příkrm denně, protože Tomášek málo přibral. Za 4 týdny pouze 310 g :(. Do té doby přibýral spíš více než by měl. Řekla jsem jí, že se teda flašky bojím, aby mi to to kojení nenarušilo. Tak se ptala, jak má v noci velké pauzy a ten den spal náhodou přes 8 hodin (jinak spával vždy 5-7 hodin), takže nám dala ještě 14 dní, kdy ho mám teda začít v noci budit nejdéle po 4,5 hodinách a přes den také nepřekročit 3 hodiny. Příští týden nás teda čeká převážení, a pokud nepřibere, jak by měl, tak na tom příkrmu už bude trvat.
Asi tak týden a půl před tou kontrolou jsme začali bojovat s bojkotem kojení. Nijak jsem to teda neřešila a nic si o tom nepřečetla. Teď se obávám, že jsem to tím trošku pokazila. Když se prostě u toho kojení moc vztekal, tak jsem mu nedala a dostal zase až za tři hodinky. Hlady neřval, byl klidný, tak by mě nenapadlo, že dělám něco špatně. No a teď si myslím, že jsem tím způsobila, že se mi dělá málo mléka. Do toho jsme se konečně přestěhovali do nového domu, takže jsem byla celkem ve stresu, zapomínala jsem pít a vařit si kojící čaj. Po týdnu v novém jsem teda zpozorovala, že když v noci vstával po tak dlouhé době, že najednou ty prsa nemám tak tvrdá, jak jsem mývala a navíc jsem musela při každém kojení dát vypít obě prsa. No a na kontrole se ukázalo, že to asi nebude jak by mělo být.
Teď si teda celý týden poctivě vařím kojící čaj 3x denně, v noci budím a přes den se snažím kojit klidně každé 2 hodiny, ale zdá se mi, že to moc nepomáhá. Tomášek je poslední 3 dny nějaký uřvaný. Půl hodiny po kojení se klidně vzteká a chce znovu. Tak si říkám, že se mi asi ztrácí mléko. Je teda fakt, že mi začal u každého kojení usínat, takže jak se vzbudí, tak má zase hlad. Dneska jsem to teda nevydržela a udělala mu večer trochu nutrilonu a snažila se to do něj nalít kelímkem. Hrozně to hltal, jako by byl hodně hladový. Asi ho chudáčka už mučím hlady. Když jsem zkusila odstříkat, tak jsem nezaplnila ani dno lahvičky. V době, kdy přibýval hodně jsem taky nebyla schopná nic odstříkat, zvládla jsem max. 20 ml, ale teď prostě skoro nic :(

Jinak teda vážil 5,32 kg a doma jsem mu naměřila 61 cm. Je to velký smíšek. Konečně vydrží i chvíli ležet sám v postýlce, když má kolem sebe hračky, které ho začínají docela zajímat. Vždycky je tak nenápadně osahává :D Občas si pěkně brouká, ale zatím ne moc často. Asi 3x se dokonce i smál nahlas, že jsem myslela, jak to bude už napořád, ale další den jako by to zase zapomněl. Celkem pěkně už drží hlavičku, ale koníky moc pást nechce, na to je nějaký líný. Zvládá se převalovat z boku na bok a různě rotuje, že ho v postýlce nebo pod hrazdičkou najdu často v úplně jiné poloze a na jiném místě než jsem ho nechala.
Narostly mu dlouhé řasy a má obrovské oči, že se mě poslední dobou spousta lidí ptá jestli to není náhodou holčička :D I babička mu říká, že měl být holka, že má takové jemné rysy :D

Očkování jsem zatím odložila až na tu další kontrolu s převážením, protože mu pár dní teklo z očička a ještě v den kontroly jsem mu do něj kapala oční kapky. Doktorka by ho klidně i očkovala, ale já jsem si říkala, že se mi to moc nelíbí, když není úplně zdravý.

DSC_9937 P1120636 P1120673 P1120687 P1120712 P1120723 P1120767
16.05.2018 0:35:41
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.