Rebarborový koláč s tvarohem
Ingredience:
Drobenka (těsto)
400 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukr krupice
250 g máslo
2 lžíce mléko (dle potřeby)
pečící papír na vyložení vyššího plechu
Rebarborový tvaroh
750 g měkký tvaroh
3 ks vejce
180 g cukr krupice
500 g rebarbora očištěná a pokrájená na kousky
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: do růžova | Teplota: 180 °C
Postup:
V míse smícháme mouky, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájený změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.
Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.
Větší polovinu drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem (já uhnětla, aby bylo dno pevné). Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova.
Je to žrádlo a ani trochu není LC 🤣
Hezká
..To rádi dělají
Maki89 na spani proste vede nase postel a presun do pokojicku asi nebude snadny...
Krásný povlečení
jinak u nás je to naopak v naší posteli si hraje - dělá si z ní dráhu a já mam co večer uklízet, abych nebyla jako fakír
valentynka no tak naše postel je dobrá na blbnutí s polštáři apod, takže já stelu peřiny ráno a pak než jdeme spát, když přemisťuji polštáře na správná místa, abychom mohli normálně ležet

Povlečení mi šila máma, takže originál
Takovou postel s krásnym povlečením a jen pro sebe bych brala, si to s ním vyměním klidně
Vím o čem mluvíš
..My teda máme malej byt,takže malej spí zatím se mnou na rozkl.pohovce,ale budem pak spát v obýváku a už ted vidím,že to tak snadný nebude....
Borlova zatim by ses tam nevesla, ale koketovali jsme s myslenkou ji nechat v plne delce
je to rostouci z ikeii, takze i dospelaci se tam vejdou 
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.