​Deník Facebookové Těhule.


Část 1 - // na Těhotenském testu
Fakta: Test si dělejte až 7 dní po vynechané menstruaci,budete mít jistotu,zda li se o těhotenství jedná či nikoliv.
Realita: Už v den MS stojím s pozitvním těhotenským testem před manželem a nevěřím vlastním očím. To co jsme si oba tolik přálí se po 536 dnech stalo skutečnosti ( ne, dny jsem nepočítala já,ale můj menstruační kalendář :D) .
Záplava hormonu štěstí? To jsem četla jen v příručkách,přišli obavy strach,smutek,líástost, všechno možné,jen ne radost a štěstí. No v tu chvíli nám to nikomu pořádně ještě ani do hlavy nedoběhlo, co se vlastně bude následujích pár týdnů a měsíců dít.
Začal koloběh odběru krve, jestli HCG stoupá tak jak má, a přidali se obavy, zda li je ten uzlíček štěstí na svém místě.
Nejraději by jste v té chvíli chtěli mít doma ultrazvuk a co hodinu kontrolovat případné změny. Nu což, objednám se a budu za exota jen s narostlou sliznicí. A taky že jo. První kontrola u dr dopadla tak,že jen zvýšená sliznice, a že se menstruace určitě dostaví. No nejsem blbá,ale jsem ženská :D HCG stoupá jak má,takže prostě bylo jen brzy a žádná mrcha nepříjde, Za týden na kontrole už dutinka. Juchů, těhotenství je tam kde má být. Super, výhra to není. bude srdíčko? Kontrola za 2-3 týdny. Sakra, gynekolog a chlap, nechápe že teď by jsme nejraději v sobě ten ultrazvuk měli 24 h denně aby jsme vše viděli? :D Dobře, buďme realisti. Na další kontrole AS..super, fazolka má srdíčko,další kontrola připadá zase za 2-3 týdny, a opět, 2-3 týdny: A co když se něco stane, opět, ruku na srdce, i kdyby se srdce zastavilo v přímém přenosu, těžko gynekolog resuscituje 1cm velké emryo, že ano. Takže sláva, další kontrola před námi vše dopadlo na výbornou, a další ? Další screening, přichází další vlna obav, kde je ta záplava hormonu radosti a štěstí?....
Část 2 - Těhotenské nevolnosti
Ranní nevolnosti? Co to je? Zažila jsem to jednou....Celodenní nevolnosti,to je to,jak by se to mělo jmenovat...Ale autoři knih se bojí nazývat to pravými jmény! Nedivím se, kdo by do toho pak dobrovolně šel? Sedět nad mísou a čekat, co z Vás vypadne...:( Snídaně v posteli? Cola? zázvor? Těhotenská lízatka ? Cože????! Tohle mi jako mělo pomoct. Sakra, nepomohlo vůbec nic! Nejsem zastáncem farmakoterapie, ale nebýt těch zázračných čípků do pr*ele, asi bych nebyla schopná v prvních týdnech vstát ani z postele. Jasně, každýmu pomůže něco,nejhorší bylo,že každý den se ta "pomoc" lišila. Jednou to bylo jablko, jednou hroznové víno, po druhe čokoláda ze které se mi ještě před dvěmi hodinami točil žaludek.
Uvařit jídlo? Tak to pro mě bylo min na 6 týdnů uplně tabu, vadilo mi i otevřít leták s akčními cenami, ne jen že se mi zvedl žaludek z těch cen ( nadnešeně řečeno) ale především z těch potravin,co tam byli.
Další věc o které se nikde moc nemluví. ZÁCPA :D no,tak tohle vážení už není sranda, pokud jste zvyklý chodit každý den a pak týden nic,máte pocit,že ve Vás cosi exploduje. Jediný,co vážně na tohle zabírá ,jak jsem zjistila bohužel až teď jsou semena.... Ale semena jako semena, ne že to někteří pánové pochopí jinak. takže Lněné semínko, chia semínka, nebo jakékoliv semínkové rohlíky:D Prostě cokoliv, a pokud si myslíte,že stačí jíst jen spoustu věcí s vysokým podílem vlákniny, tak se pletete.
Dobře,ale co dál? Deprese...prostě ještě nepřišel ten hormon štěstí,asi se mi ten serotonin schoval někde daleko v mozku. Nudím se, a do ničeho se mi nechce, pročítám ty stupidní knížky o těhotenství,čtu co se ve mě právě teď tvoří a vyvýjí, a zaplavuje mě taková směs zvláštních pocitů....člověk si připadá nafouknutý,neschopný,zbytečný.... Ono to prý podle příruček ale přejde, jenže zapomněli zmínit,že to odejde až po porodu,spíše až po 6ti nedělí. Takže milé těhulky, pokud čekáte, že už 1 trimestr těhotenství bude procházka růžovou zahradou, a že se vše dá podle příruček "zvládnout". tak jste na omylu. Děkuji všem,co dočetli do konce.
Krásný večer, a těšte se na další části :)
16.11.2016 18:32:54
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.