Byli jsme na vyšetření: Jiné vyšetření

26.6. 12:17 | Milan

A jak vyšetření dopadlo?

Milánek byl dnes poprvé na logopedii. V prvé řadě ho musím pochválit, jak krásne spoluracoval. Při jeho povaze jsem čekala, že neřekne ani slovo, bude se za mne schovávat atd. A ono ne, spolupracoval, mluvil snad i víc než doma. Tím nechci říct, že doma nemluví, to mele o 106, ale třeba nepopise obrázek, to ho nebaví. Vše z něj musím tahat. Napriklad kdo je na obrazku? Tatínek. A co dělá tatínek? Kouka na televizi. A u logopedky to bylo: tatínek sedí v křesle a kouká na televizi. Až jsem přemýšlela, jestli je to on a omylem jsem s sebou nevzala cizí dítě.😄
Ale tím pozitiva končí. Neumí V, F, H, Ch, L, R, Ř, částečně sykavky a zaměňuje i samohlasky např. misto I řekne takové divné E. Ale to vše je zatim podružné, protože největším problémem je u něj zadrhávání, které má rozjeté natolik, že z toho může vzniknout i pravé koktani. To se musí odstranit v prvé řadě, pak až výslovnost. Potom špatně skloňuje a při časování používá své patvary. Při fonetickych cvičení (tělo-dělo, myška-muška) také udělal několik chyb, ale to si myslím, že několikrát nevěděl, co ta slova znamenají, než aby nerozuměl např Líba-lípa si myslím, že nevěděl, že Líba je jméno a lípa strom. Jinak bez problemu zvladl úkoly, že má něco dát pod, za, vedle, nad... Barvy v pohodě (nevím proč, ale plete se mu modrá se žlutou, tentokrát to řekl správně). S možným číslem byl taky problem. V jeho podání je 1 pejsek a 2 pejsky.
Bude to s ním ještě zajímavý. Lumír neuměl ď, ť, ň, sykavky a r, ř. Přes rok jsme cvičili ď,ť,ň. Sykavky krátce a r, ř naskocilo úplně samo.

26.06.2018 12:45:57
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.