slyším svůj puls v uchu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38544 10.5.2012 18:09

Ahoj,
již týden slyším svůj puls v uchu jako takové šššš ššš šššš šššš... myslela jsem že to přejde ale zvuk neustává. Je to pouze v jednom uchu, na kterém jsem ve 13ti letech měla operaci středouší pro cholesteatom, po které na něj skoro neslyším. (vybrali mi bubínek i sluchové kůstky protože v nich byl protostlý ten cholesteatom). Tohle se mi ale stalo poprvé. Zvuk neustává, zesiluje zejména v leže a v tichu, zejména před usnutím je příšerný, už to nemohu vystát a je mi do pláče. Potřebuju se učit na zkoušky, ale při tomhle se nemůžu vůbec soustředit..
Na ušní jdu v pondělí, tam snad zjistí, co to je.
Píšu proto, že už to s tím nemůžu vydržet, je to už sedmý den úplně stejné a stává se to pro mě čím dál víc úmorné. Nemáte s tím někdo zkušenost? Neporadíte, jak to alespoň trochu ztlumit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, já jsem na tento problém taky trpěla, asi 1 - 2 měsíce vždy večer v klidu před spánkem, musím říct, že to bylo opravdu otravné. Na ušním mi doktor nic nezjistil, poslal mě na konzultaci k rehabilitačnímu lékaři, ten mi zjistil vysoké svalové napětí, tvrdil že to může být od blokace krční páteře - napsal mi RHB (masáže, ultrazvuk a nahřívání teplým gelem - něco jako termolahev). Nevím, zda to zmizelo hned jak jsem začala chodit na RHB, nebo až to odchodila, ale musím říct že teď už mám od toho pokoj. Tudíž doporučuji se jít někam ukázat :-)

  • Jo tak to je tinnitus
    http://www.pro-audio.cz/tinnitus/
    neboj, na ušním ti to vysvětlí. Já to mám taky a usínám raději s televizí:-D

  • Ahoj, mám to podobný ... asi 2 týdny slyším puls v uchu, zvuk jakoby pod vodou. Je to nepříjemné, mám to poprvé, Večer, když si jdu lehnout, je to nejhorší, výrazně horší je to na levém boku. Jsem z toho otrávená, o něčem poodobném jsem nikdy neslyšela. Podle odkazu výše se to nejspíš neléčí snadno. Až budeš vědět více od lékaře, dej vědět. Já se musím teprve objednat.

  • Lucie.S11.5.2012 11:22

    nezávidím holky, ale fakt...:-(

  • Ahhoj. To samé se děje i mě. už to trvá ale dýl jak 2 roky.. až ted sem s tím byla u doktorky , ale nic mi neřekla .. dala mi jen cosi na prokrvení ucha...ale přesně jak píšete při usínání , v leže , nego v tichu .. klidu to je šílené.... a jen v pravém uchu... :O= děsně mě to vadí ale nevím co s tím...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist