jak poznám, že mám zánět slepého střeva?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #250044 24.6.2014 6:04

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak nejlépe rozpoznat zánět slepého střeva. Už několik dní mě pobolívá břicho,ale pouze tím způsobem že mám pocit na zvracení a přidal se i průjem. V pravém podbřišku mám občas takovou tupou bolest, která se neustále vrací, měla jsem ji už i před měsícem.

Kdyby to bylo něco závažného tak by se ta bolest neoběvovala jenom příležitostně, nebo?
Předem děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak slepák se nemusí "manifestov at" jen bolestí vpravo - tym bývává až v té "poslední chvíli". může pobolívat (v závislosti na tvaru a velikosti" i kdekoliv v podbřišku.
    chronický slepák může pobolívat několik měsíců nebo i let, vždycky se uklidnit a pak zase začít zlobit.
    měla sem chronickej a zlobil několik měsíců, Dr na gyndě (i když sem měla pro mně nepochopitelně u slepáku bolestiu vlevo) mi řekla, že je to slepák a mám si zajít na chirurgii aby to zkontrolovali. moc se mi to nezdálo, pak sem jela na dovču do hor, nachodila hodně km, po návratu mně asi za 3 dny chytl teda fest. a to už se ani ledovýma obkladama a kapkama proti bolesti, rozehnat nepovedlo a musel ven. i s netypickými odběry a uzv (tam to poznat nebylo) mi ho vytáhli a zánět tam byl, ale zapouzdřený, tudíž se neprojevoval tak výrazně.
    pokud máš pochybnosti, zajdi za Dr na gyndu, kde toto také pozná a určí, zda se jedná o ovu bolesti nebo slepák, zánět močáku,... případně alespon az praktikem.

  • U divek / žen může dojít k záměně s ovulačními bolestmi. Zkus si vzpomenout za jak dlouho jsi to pak dostala. Mne slepak trápil asi 3x v 16ti, jednou to bylo opravdu bylo spojené se silnou menstruaci. Pobolivalo mne to často, ale ne moc a pak z toho byl chronický zánět slepáku. Bezpečně ti to řekne jen ultrazvuk nebo rentgen. Ty příznaky mohou být slepák, ale bývají intenzivnější. Mne to poprvé skolilo ve škole, prohmat břicha byl hodně bolestivý, zvracela se a bylo mi fakt blbě.

  • bestie24.6.2014 6:24

    Na pravé straně by to mohla být i podrážděná slinivka. Je sice umístěná výš, pod žaludkem, ale bolest se může takto přenášet. Mezi Příznaky patří právě průjem a může být i zvracení. Tohle ale není radno podceňovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist