akné na zádech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #500894 25.12.2022 22:32

ahojky, je mi 15. jako většina lidí v mém věku mám akne. na obličeji, dekoltu a zádech. na těch zádech to mám už nějak od 13ti let. poslední půl rok se mi to vážně zhoršilo. přijdu si hrozně nechutná. I když to nebylo tak hrozné, přišlo mi to nechutne. u ostatních lidí mi to nevadí. ale přijde mi, že všem to přijde nechutne u me. říkala jsem mamce, že bych chtěla jít ke kožařce, aby mi na to něco napsala, ale řekla mi, že to je zbytečné. že na to má vliv můj věk, že mi nic nepomůže že to zmizí s věkem. nemám s ní moc dobry vztah. a moje dětská doktorka je mamky kamarádka. nevím co mám dělat. přijdu si nechutná a jsem z toho vážně nešťastná. nemáte někdo nějakou radu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • radmila27.12.2022 8:30

    Ahoj. Syn mě podobné potíže. Vyzkoušeli jsme snad všechny možné masti, ani kožní lékař nepomohl. Až jsem jednou narazila v časopise na článek, kde popisovali odstranění akné laserem. Syn ho absolvoval 5x a bylo po alné!!! Už se mu nikdy nevrátilo. Prostě zázrak! Kdybych to bývala věděla dřív, ušetřila bych ho toho trápení. Tehdy stálo jedno sezení 500 Kč, dnes to bude možná jednou tolik. Ale stálo to za to. Absolvoval tehdy jen obličej, v té době mu bylo 17. Moc ti držím palce!!

  • Zora25626.12.2022 0:48

    Zájdi ku kožnej Ti nasadí Roacutane vysvetlí ao postupovať mne to vyriešilo akné na dekolte aj chrbte i tvár ale na tvári sa mi objaví mesačne pár vyrážok a to už budem mať 36rokov závisí od hormónov,zájdi aj ku gynekologa nech Ti vyšetrí vaječníky čináhodou nemáš PCO j to spôsobuje hormonálnu nerovnováhu a akné,prípadne hormonálny profil nech Ti vyšetrí z krvi.Aj gyn vie dať hormonálne lieky ktoré pomáhajúnahor. rovnováhu a tým aj akné sa upraví zmierni.Tak tvoja mama sa míli nie je to vekom ale hormónmi a ak málo vody piješ pi viac prípadne si kúp nejaké bylinné čaje ako je gynastan ženský čaj aj ten niečo pomáha,treba veľa tekutín piť,aby sa koža vyčistila,lebo toxíny sa môžu ak v podobe upchatých pórov prejaviť.

  • radmila27.12.2022 8:31

    …bylo po akné….oprava ;-)

  • macicekkajik27.12.2022 8:38

    A zkoušela jsi používat přírodní kosmetiku - sprchový gel, šampón, kondicionér? Já jsem také měla až do 30 let problémy s akné a na zádech docela hodně. A jak jsem obměnila mycí kosmetiku, tak mi to postupně zmizelo. Ona chemická kosmetika obsahuje laureát sulfát, který jde přímo do krve a je prakticky ve všem - mýdlo, sprchový gel, šampón, zubní pasta, atd. a tělu nemusí dělat dobře. A na ten Roacutane opravdu pozor. Hodně lidem se akné i po užívání za čas vrátilo a někomu to dokonce zničilo játra. Je to prostě driák a člověk si musí dobře rozmyslet, zda to za to stojí. Raději bych zkusila bylinky. Třeba měsíček lékařský, heřmánek pravý, řebříček obecný a jiné.
    Našla jsem pěknou stránku, kde ti poradí, jak si vytvořit z bylinek tonika, pleťovou masku, parní lázeň a jiné: https://eshop.alfafit.cz/clanek/bylinky-proti-akne-10-tipu-na-ucinne-byliny/ a není to reklama. Na stránku jsem teď narazila při vyhledávání bylinek na akné, protože přírodě důvěřuji. Bylinky mi pomohli od problémy s alergiemi a potažmo s nemocemi dýchacích cest jako zánět průdušek. A je lepší se podívat na stránku, než abych zde vypisovala návody.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist