Zub

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511167 11.5.2023 18:49

Holky dneska v noci mi vypadl zub..Byl už delší dobu "nakřáplí" ale ne tak aby spadl celý,asi jsem se v noci praštila nebo něco a ráno jsem se probudila s dírkou..Je to jeden z těch předních dvou větších...Automaticky jsem volala k zubaři,i přesto že mám od malička panický strach ze zubařů tak jsem ještě před telefonátem byla odhodlaná tam jít ale když mi zubař řekl že nový zub by stál od 5ti do 10ti tisíc tak jsem málem dostala infarkt..Pojišťovna to prý neproplácí a Já nemám teď tolik peněz,prostě nemám..
Neexistuje nějaká "náhrada" co se dá normálně koupit dočasně než si našetřím? Jsem z toho totálně v p*deli...Potřebuju poradit..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • patiperra11.5.2023 20:07

    No pokud byl nakřáplý delší dobu a nic jsi s tím nedělala a nešla k zubaři, tak se není co divit, že teď to bude stát tolik. A to mi přijde i dost málo. Ponaučení pro příště.

  • ernesto12.5.2023 8:09

    Buďte ráda, že Vás zubař vůbec tak rychle vezme. U nás by se čekalo půl roku a já chodila bez zubu.

  • jde o to, zda vypadnul celý zub, nebo se rozlomil a zůstaly kořeny apod.
    na některé věci pojištovna přispěje, ale na náhradu zubu na čep ne. holt budete muset nějakou dobu chodit bez zubu - nebudete ani první ani poslední. a příště řešit toto zavčasu, kdy by se ze zubu dalo podstatně více zachránit a znamenalo by to nemalou finanční úsporu.
    mně ted stálo zaplnění kanálků od nervu cca 2tis, k tomu kořenová nádstavba zubu bude za další 2,5tis a korunka na nádstavbu za 5tis. jsou to aktuálně běžné ceny za tyto věci.
    https://www.vzp.cz/o-nas/nejcasteji-resite/otazka/ktere-zubni-proteticke-vyrobky-plne-hradi-zdravotni-pojistovna
    Z protetických výrobků jsou od 1. 1. 2022 mimo jiné plně hrazeny korunky estetické plášťové z kompozitního plastu na přední zuby, celokovové plášťové korunky, celkové snímatelné zubní náhrady základní a částečné snímatelné zubní náhrady základní.

  • syd13.5.2023 19:00

    To je nějaký divný, 5 až 10 tisíc za chybějící zub. V Praze jsem teď platila okolo 40 000 za jeden implantát. Jestli je jen ulomenej, to je jiná, ale když takhle praskne tak i kdyby kořeny zůstaly, tak budou zlomený, a do takových nejde dát čep na korunku a musej ven. Jestli máš vedle zdravý zuby, může ti je zničit a umístit na ně můstek, kterej přemostí tu mezeru,tedy 3 korunky, ale je to škoda zdravých zubů a na nemocný to dávat nejde. To mi jediný dává smysl že by šlo lajdácky udělat za 5 až 10 tisíc. Každopádne implantát se dává nejdřív 3 měsíce po trhání, pak se minimálně další 3 měsíce hojí a pak se teprve dává korunka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 568 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist