Žádost u ruku- prsten

Otázku položila: Anonymní uživatelka #439333 16.11.2021 11:07

Ahoj, jsem kluk takže se to tu moc nevidí ^^.
Ale chci svoji přítelkyni na nový rok požádat o ruku. Mam problem s velikostí prstýnku. Doma žádný nemá takže je to v pytli a napadlo mě změřit prst, když bude spát..😀😀 ale co když to bude špatně? Dá se to zmenšit nebo zvětšit? Díkyyyy

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, až budete s přítelkyní spolu, zkus porovnat velikost jejího prsteníčku s nějakým svým prstem (většinou to sedne na malíček) + porovnat, zda je o něco menší nebo větší. Ve zlatnictví pak můžeš na měřidle zkusit na svůj prst různé velikosti a když to netipneš přesně, tak se dá vždycky o 1-2 velikosti prstýnek zvětšit nebo zmenšit - na tom se určitě při koupi domluv předem (jaka je zaruka na upravu velikosti a jak dlouho plati).

  • prsten je obvykle snadnější o kousek zvětšit než zmenšit, ale taky to záleží na typu prstenu, jak jsou umístěné kameny apod. protože ne vždy je snadné-bez případného ohrožení kamenů, manipulovat s velikostí prstenu.
    https://www.eppi.cz/napoveda/tipy/rady-a-navody/jak-zjistit-spravnou-velikost-prstenu
    přéípadně by mohla pomoci i setsra/bratr dotyčné kteří by tuto informaci zjsitili např tak, že ukážou a dají vyzkoušet svůj prsten v rámci nějaké "hry".
    při odhadování velikosti bych byla velmi opatrná - někdo má třeba výraznější klouby na prstech a prsten nemusí na prst dostat, nebo naopak skoro neznatelné a prsten by klouzal.

  • JanaK2020.6.2022 15:26

    Mně můj přítel kupoval snubní prsten na www.marre.cz/sperky-z-chirurgicke-oceli-s200CZ. Mají tam obecně velký výběr šperků, ale hodně kladou důraz i na snubní prsteny. Pokud tedy vaše partnerka neočekává prsten za desetitisíce, určitě je to vhodná volba. Já osobně jsem z něj byla nadšená, a to i přesto, že jsem ho musela následně trochu zmenšit.

  • Hanyla31.10.2022 19:03

    ja si prsten vybírala sama a vybrala jsem si s bílým opálem, stříbrný a se zirkony

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist