Vztah?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #476171 13.12.2023 22:28

Ahoj holky,
Chtěla bych se zeptat, jak byste tuto situaci vnímaly vy. Už od cca října do teď (prosinec) se vídám s jedním klukem, se kterým se znám ze školy. Spíš jsme se dříve nebavili, ale od jistý doby, řekla bych že osud, jsme k sobě přišli. Je nám oboum 18, tudíž asi chápu nějakou jeho nerozvážnost. Každopádně mě trápí jedna věc, od listopadu cca se vídáme opravdu často a probíhá to mezi námi, jako kdybychom byli ve vztahu. Má to ale jeden háček. Ve vztahu nejsme. Když jsem s ním vedla diskuzi o tom, proč nechce být ve vztahu, tak mi řekl, že to je právě kvůli škole a že si tím prostě není jistý. Ale samozřejmě se se mnou vídá a chová se ke mně, jako bychom spolu byli. Doposud to bylo moc fajn, řekla bych, že jsem přistoupila na to, že ve vztahu nejsme, ale vídáme se a chováme se tak k sobě. Představil mi rodinu, přátele a tak dále. Poslední dva dny, co spolu trávíme, mi připadá trošku odtažitý, respektive chladný. Nevím proč, ale dost o tom přemýšlím. Přemýšlím, jestli se v něm něco zlomí, co se týká toho být ve vztahu, protože přirozeně člověk v těchto věcech čeká nějaký vývoj a člověk, který by nebyl zamilovaný by se nechoval jako ve vztahu k někomu druhému. Nevím. Problém ale nastal teď, kdy jak už jsem výše zmínila, se chová odtažitě. Nevím, jestli jsem moc citlivá, nebo jestli je to oprávněný pocit a třeba to chce utnout úplně? Nevím, komunikace v tomhle ohledu nefunguje, protože to není definováno jako vztah, tudíž je složité se ohrazovat, proč se chová najednou jinak.
Nevím, co si o tom myslet a jestli má smysl pokračovat.
Děkuju za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. No jste ve věku (a hlavně on), kdy jsou to takový ty vztahy nevztahy. Podle toho, co píšeš, mi přijde, že je v těchto věcech ještě nevyspělý, neměj mu to za zlé, kluci jsou v tom pomalejší. Nicméně je to situace nanic a já bych teda taky chtěla vědět, na čem jsem. Normálně bych si s ním sedla a zeptala se ho, jak vás dva vidí teď a v budoucnu, že je sice hezké, jak to teď je, ale vlastně nevíš, na čem jsi, nevíš, jak vážně tě teda bere a to je důležité. Já bych se asi nedokázala otevřít úplně někomu, u koho nevím, jak to semnou myslí. Takhle to působí tak, že se nechce úplně vázat a kdykoliv prostě skončit, aniž by něco řešil. Pokud se už ale znáte s rodinou, to je taky už takový zavazující, ale každý to tak neřeší. Co intimnosti? Jsou mezi vámi nebo zatím ne? Pokud ho máš ráda a chceš s ním být, budeš to muset teď asi vzít do svých rukou a "dokopat" ho k promluvě. Komunikace je ve vztahu hrozně důležitá a pokud spolu nebudete umět mluvit už od začátku, tak to stejně nikam nepovede. Držím palce, aby to dopadlo, jak si přeješ. :-)

  • Olinka111116.12.2023 6:52

    Zkuz byt aktivní ty a zeptejse co od tebe che řekni mu že ho máš ráda a uvidíš jak zareaguje třeba je jen nesmělý a neumí se vyjádřit to většnou i když jsou muži lovci my rozhodujeme jestli se s nim vyspíš atd.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 541 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist