Tělová kosmetika- suchá a citlivá pokožka

Otázku položila: Hana1234 13.12.2023 12:21

Zdravím holky, co používáte za kosmetiku na tělo a obličej na suchou a citlivou pleť? Já pořád zkouším a střídám a zatím nejsme s ničím moc spokojená. Chtěla bych nějakou přírodní, pokud to bude možné.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • syd13.12.2023 17:32

    Na ruce a zbytek těla používám už mnoho let červený garnier tělový mlíko. Nejvíc mi na něm vyhovuje, že na rozdíl od ostatních krémů nelepí a hlavně zanechává slabej mastnej film bránící vysušení a pocitu suchých rukou, tedy stačí se po umytí namazat a vydrží to až do dalšího mytí rukou, a ne jako ostatní krémy, co si namažu a ono se to vsákne a za chvilku se můžu mazat znova. Obličej mam mastnej, takže tam neporadim.

  • Andanka613.12.2023 21:20

    Taky jsem měla hodně suchou pleť a mám ji i dost citlivou a jen tak mi něco nesedne. Jsem teď skoro 2 měsíce mega spokojená s kosmetikou značky Urtekram. Jde o čistě přírodní, BIO a VEGAN kosmetiku, která nevysušuje a krásně hydratuje. Pokožku mám krásně jemnou a hladkou. Vše objednávám na milujubio.cz.

  • EmilyInPilsen15.12.2023 11:30

    Ahoj,
    s přírodní kosmetikou ti bohužel úplně neporadím, nicméně co jsem zkoušela, tak super je Havlík (Havlíkova přírodní apoteka) - tam je velká výhoda i v tom, že ti přímo poradí. Taky jsem byla několikrát v Yves Rocher, tam taky poradí.
    Nicméně s přírodní kosmetikou jsem nikdy nebyla úplně spokojená...

    Zkoušela jsem i drogérkovou Garnier - třeba růžový krém na pleť je fajn, ale mě osobně vadí "moc silná" vůně. Co se mi osvědčila, tak je klasická modrá Nivea, jak na tělo, tak na obličej.

    ALE pokud chceš zainvestovat, tak moc doporučuju kosmetiku GIGI. Já jsem se s ní setkala až u kosmetičky, kam mě moje pleť dohnala, protože už jsem fakt nevěděla co s ní (suchá + mastná v T zoně, navíc extrémně citlivá, se začínající rozaceou + sem tam pupínek).

    Pak jsem ještě moc spokojená s AVENE, ta se dá sehnat i v lékárnách. Příteli (atopik) jsem zase pro změnu kupovala LA ROCHE-POSAY, kteří mají vyloženě řadu pro citlivou pleť.

    A v neposlední řadě na tělo jsem měla velký sprchový gel od BIODERMA (Atoderm), ten je taky hodně příjemný.

  • Mahtiel14.12.2023 11:36

    Na tělo zatím nic, ale na obličej už několik let mandlový olej.

  • Rybicka8517.12.2023 11:05

    Já používám tuto https://www.milujubio.cz/urtekram/#/typy_pleti-citliva. Je bez parfemace na citlivou pleť ale má i hydratační složení s Aloe vera. Přírodní je, ale nevím úplně další parametry. Každopádně jsem s ní moc spokojená. Jak na pleti tak i na tělo. Dobré je na tělo dělat jednou za týden třeba i peeling, ten používám Divokou růži, moc hezky voní a pokožku mám pak hebkou. Případně mají i suchý olej na pokožku, ale to bys musela vyzkoušet, jak by sednul. Já ho mám moc ráda.

  • marianasa15.3. 9:32

    Mám takový problém, kosmetika se mi nevejde do kabelky, ale tak to asi znáte. Proto jsem si na dovolenou pořídíla kosmetický kufřík https://www.ekufr.cz/cestovni-prirucni-kufrik-881 a je po problému...že je vhodný jen na cesty? Kdepak, používám ho i doma a má to své výhody...nikde nemáte nic rozházené a kdykoliv si svou kosmetiku můžete vzít třeba do práce nebo kamkoliv

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist