Svatba na výšce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #489805 10.8.2023 16:50

Ahoj, píšu ohledně svatby na vysoké. Jsem na výšce a jdu do 2. ročníku. Můj přítel pracuje a nedávno mluvil o žádosti o ruku. Popravdě mám strach, protože mí rodiče mi děti a svatbu zakázali po dobu vysoké školy(nebo spíš dali jako podmínku za to, že u něj můžu bydlet):-( Myslím, že na to nemají právo, ale nevím jestli to zkousnou. Nemáte někdo zkušenosti nebo nějakou radu? Jsem docela bezradná, protože bych si přítele chtěla opravdu vzít. (chodíme spolu už 3roky)

Předem děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • v zásadě pokud se vezmete, ty už nebudeš nezaopatřené dítě a budeš plně závislá na svém manželovi. takže je potřeba zvážit i tento aspekt - přestaneš mít nárok na výživné od rodičů.
    kamarádka se vdávala v posledním ročníku vš - měli už bydlení a dlouho bydleli spolu.
    takže rozvažuj pečlivě - z tohoto už pak nebude krok zpět.

  • Jako zodpovědná dospělá bys měla počkat do té doby, než si najdeš práci. Jak už bylo řečeno, není kam spěchat. Pokud trpíš nejistotou, že tě nechá, svatba není žádná garance, vztahy se často rozpadnou krátce po ní.

  • dina11.8.2023 16:15

    Vždyť 3 roky už není taková doba. Prostě dodělat výšku, najdeš práci a vezmete se, nemusí být svatba hned za půl roku od zasnub.

  • Tak pokud tě rodiče jako studenta stále živí a ty nepracujes... Navic podle všeho žádost o ruku neproběhla

  • A kam jako spěchate??? Máte pocit, že když se nevezmete že se stane co??? Jestli tě rodiče živí a bydlíš u nich , to bych je respektovala. Pokud by si tě přítel chtěl vzít...proč spolu nebydlite? Kde budete pak bydlet? Bude tě on živit?

  • macicekkajik11.8.2023 16:14

    Jsi plnoletá. Pokud se chcete vzít, tak se vezměte. A dítě naplánujte až dostuduješ. Copak je studium překážka k tomu, abyste se vzali? Neboj, rodiče to dříve či později skousnou. Ještě bych si našla brigádu, aby jsi se mohla osamostatnit a rodičům ukázala, že se o sebe dokážeš postarat sama.

  • Dahlia11.8.2023 20:21

    Jednoduché, buď uděláš to, co chceš ty, nebo co chtějí rodiče. Otázkou je, jestli to nutné už tak brzy a nemůže to počkat?

    Nebo chceš být hned po svatbě těhotná? Obvykle se lidi berou právě z důvodu těhotenství, nebo jeho plánování.

    Když budeš ještě pár let studovat a svatba bude až pak, taky se svět nezboří. Ale ať napíšeme cokoliv, stejně si pojedeš svoje :-D

  • ivanka08726.1. 15:49

    Jak jsem tak slyšela tak největší ohlas zatím mají tento rok https://www.firemnikrabicky.cz/sk/originalni-vypalovane-darky-na-svatbu/ svatební dárky na míru. Budeme asi muset s přítelem také něco pořídit. Protože chceme aby se naši kamarádi skutečně cítili spokojeně onoho dne, jen co je pravda.

  • Karla564631.1. 15:36

    Dobrý den, rozumím vašim obavám ohledně svatby na vysoké škole a z podmínek vašich rodičů. Je hezké, že jste našla lásku svého života. Možná by stálo za to se pokusit promluvit s rodiči a vysvětlit jim, jak moc vám na tom záleží a že jste připraveni dokončit studia, i když se vezmete. Pokud to nezabere, tak si kupte snubní prsteny na https://www.marre.cz/snubni-prsteny-s22CZ a vezměte se jen se svědky. Přeji vám hodně štěstí.

  • Kamilka3328.8.2023 18:17

    Pokud se budete chtít vzít, tak se vezmete a vaši rodiče tomu asi těžko zabrání. Jste plnoletá a oni nemají právo vám to zakázat, ale musíte počítat i s tím, že s vámi nebudou už nikdy mluvit. Musíte se rozhodnout sama co vlastně chcete. My jsme měli svatbu před rokem a naše svatební hostina na zámku, kterou jsme si objednali na internetových stránkách https://www.zamecek-klokocov.cz/ byla úžasná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist