Růst osmiček

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426474 7.12.2021 11:37

Dobrý den, o víkendu se mi znovu začal prořezávat vpravo dole moudrák. Zub mě ani moc nebolí, trošku dáseň. Víc mi ale dělá starosti vnitřní strana tváře. Když koušu tak to bolí, asi tvář naráží do toho zubu a mám to celé rozdrápané. Navíc je to oteklé a je tam cosi bílého, viz fotografie. Nevíte někdo co by to mohlo být? Může se jednat o zánět, co na to? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Eika7.12.2021 15:21

    Dobrý den, já bych doporučila zavolat zubaři a poradit se. Já při prořezávání byla u zubaře 2x a pomohl mi vždy. Někdy pomůže naříznout dáseň a je to neuvěřitelná úleva.
    Taky zjistí, jak se Vám zub dere ven, jestli jde správně a případně to včas a správně vyřeší. Nemusíte mít strach.

  • Podle fotky to vypadá, že jde zub vedle, zavolej si k zubaři, ať se na to podívá, možná bude muset ven. ;) Tvář máš jenom sedřenou od zubu. Mně takhle rostou spodní osmičky už skoro 4 roky a furt nejsou venku. Když mě to chytne (jako že někdy to fakt bolí a zánět v tom není), tak používám Herbadent, namočím si v tom vatovou tyčinku a potřu všude, kde to bolí. Doporučil mi to přímo zubař. :) A jinak něco na bolest, pokud to bolí, no. Taky mi doporučil si vzít injekční stříkačku s jehlou a kolem zubu vyplachovat, mně se dělá přes zub taková kapsa z dásně a někdy se tam dostane jídlo a bolí to, výplach vždycky pomůže. Spodní dělají problémy většině lidem, o horních ani nevím a to je mám mimo osu ostatních zubů :)

  • macicekkajik7.12.2021 12:25

    Když to nebolí, zánět to nebude. Mně při růstu moudráků pomáhalo si stříkat stopangin nebo něco, co je na bolest v krku. Je to antiseptické. A pak čas, než se zub obrousil. Chce to trpělivost, není to příjemné a za pár týdnů to odezní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist