Problémy s jídlem. Odmítání se

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531840 10.8.2023 0:35

Tohle možná vyzní špatně.. ale je mi 14 a mám problémy s jídlem..[vážím 59] už od 12 let si všímám že vypadám jinak, nebo alespoň mně to tak připadá. Byla jsem posedlá tím že chci a musím zhubnout.

V tu dobu jsem ještě nevěděla že existuje něco jako porucha příjmu potravy. Později jsem to ale objevila a začala si zjišťovat informace. Problém byl v tom že jsem ignorovala to špatné a všímala si jenom toho že když holky s anorexií tak hodně zhubly měli problém zase nabrat.

Ve 13 to Bylo pro mě ideální řešení a tak jsem dokázala pár dnů vůbec nejíst, jenomže potom jsem se dostala do fáze kdy jsem se pouze přejídala. Jedla jsem do té doby dokud mi nebylo strašně špatně. Dokázala jsem sníst vše..

Také jsem měla dost často problémy s menstruací. V jednu chvíli se mi přerušila na 4 měsíce

Uvědomuji si že to není dobré, ale poslední dobou se to opakuje stále do kola. Když sem se to snažila říct mámě, tak mi řekla že to na ní mám přestat hrát, že se nemusím předvádět aby si mě někdo všiml. [To Stejné bylo i s panickýma atakama]

Vím že takhle to není dobře.. ale stále to dělám protože vím, že alespoň na určitý čas budu hubenější..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud to mamka ignoruje, zkus se zeptat školní psycholožky, až začne školní rok. Třeba by mohla poradit co dál. Nebo zavolej na Linku pomoci a zeptej se tam. Rozhodně, co prožíváš, není žádná trivialita a co přejde samo.

  • Zkus se podívat na kontaktní centrum Anabell, sídlí v Brně, ale nabízí i komunikaci přes internet, je to bezplatné a anonymní. Já tam tenkrát byla i osobně a i jsem využila komunikaci přes mail. Specializují se přímo na PPP, držím palce, je fajn, že si uvědomuješ, že to není dobré a chceš s tím něco dělat, čím dřív tím líp, držím palce! :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist