New York

Otázku položila: Bývalá uživatelka #9389 22.1.2012 16:28

Ahojda, přečetla jsem asi tisíc různých stránek o NY, dokonce i půlku wikipedie :) a nějak se mi nedostává odpovědi na některé otázky, tak třeba mi tu někdo poradí, kdo má zkušenost.... :)

1. Chápu že z některých budov je pěkný výhled (Empire state building, Rockefeller center, Chrysler building), ale zajímalo by mě, zda je vstup nahoru nějak zpoplatněn, a hlavně - co je uvnitř těch budov? kanceláře? obchody?

2. co je tak zajímavého na Times Square? viděla jsem několik fotek, a poznala jsem tam akorát American Bank a Mc Donalds :) proč bych na Times měla jít?

3. Jak je to s elektrickými zásuvkami? mají jiné "dírky" nebo stejné jako my? případně jak se s rozdílem vypořádat abych si mohla aspon nabít telefon? :)

Chystáme se do NY v červnu a už ted mi příprava, zjištování informací a zařizování různých formalit zabírá spoustu času, a nad tímhle mi zůstává rozum stát :) díky za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,

    byla jsem v NYC taky v cervnu (priprav se hrozny vedro - vysoka vlhkost vzduchu), jen uz to budou dva roky.

    1. byla jsem na Empire - je to zpoplatneno, davej si navic pozor na nahanece pred budovou, co lakaji na prednostni vstup jinym vchodem, uctuji si dvojnasobek ceny a nejvetsi frontu si clovek tak jako tak vystoji a je to docela na dlouho.

    2. Times Square je zajimave predevsim atmosferou, je to proste takovy centrum centra :) Zvlast bych ale doporucovala navstivit prilehlou restauraci The View v Marriotu - je otocna a je z ni nadherny panoramaticky vyhled na cely Manhattan - jidlo je tam formou bufetu a nevyjde to ani moc draho - za ten vyhled to rozhodne stoji :)

    3. Krom toho ze maji jiny zastrcky, maji i jiny napeti (120V misto nasich 220V) - u nas se na to da sehnat redukce (stoji par desitek korun), jen je nutny, aby ten spotrebic umoznoval fungovani i na tech 120V - nabijecky notebooku a mobilu s tim nemaji problem - jen to na nich musi byt napsano.

  • Jééé já bych jela hned znovu :-)
    NYC je naprosto fascinující město, já se tam vždycky toužila podívat a pak jsme tam chodila jak ve snách a čuměla s otevřenou pusou, asi jsou tam na to zvyklí, ale stejnak to musel být pohled :-)
    K tvým dotazům (i když je bzycka už zodpověděla):
    1) já byla nahoře na Empire State, vstup stojí 20 doláčů a stojí to za to. Jen se tam stává fronta, já tam byla koncem srpna a šla jsem do fronty hned po ránu a nebylo to tak hrozný, tak si to nějak naplánuj, abys nestála půlku pobytu ve frontě (já jsem třeba nejela na Liberty Island, protože na loď byla tak strašlivá fronta, že jsme sochu oželela a viděla ji jen z Manhattanu malinkou v dáli). Uvnitř většiny výškových budov jsou kanceláře a byty a dole obchody.
    2) Times Square je "jen" náměstí se spoustou světelných reklam na každém představitelném místě. Je tam asi miliarda lidí ve dne i v noci, byla jsem tam přes den i chvíli po půlnoci a rozdíl nepoznáš (jak v počtu lidí, tak ve světelných efektech, tak tím, že je všechno otevřeno - obchody, restaurace...). Má to takovou zvláštní atmosféru a je to prostě tradiční místo pro turisty, něco jako Václavák.
    3) jojo dírky tam mají jiné, ale tu redukci koupíš tady normálně v elektroprodejnách nebo na letišti, ale i v USA a solidnější hotely ji mají na pokoji případně ti ji půjčí v recepci.
    Užij si to, NYC fakt stojí za to. Hned bych jela zase, neviděla jsem zdaleka všechno a čas na nějaká muzea ap. nebyl vůbec....

  • Ahoj, já jsem v NY nebyla, ale moje švagrová žije v USA 20let a jediné na co ti můžu odpovědět je, že mají jiné záskuvky, jsou to jen dvě ploché tyčky, bohužel jsem tady nesehnali převaděč,ale ona v americe ano.

  • Tyjo hned bych taky do New Yorku jela. Mám kamarádku, která tam byla a prý je to úplně jiný svět. Třeba se mi to někdy splní a taky se tam někdy podívám. Jinak ta kamarádka říkala, že když tam byla, tak jí přišel vhod tento průvodce https://www.cklub.cz/pruvodce/spojene-staty/new-york tak třeba se to někomu bude taky hodit. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 592 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist