Nevím jak to příteli říct.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #334617 10.9.2023 21:46

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Hrozně mě to trápí a myslím na to každý den... Udělala jsem si takový blok ze strachu, že nevím, jak se přítele zeptat na jednu konkrétní věc. Nebo o ní jen začít mluvit. Už jsem to několikrát měla skoro na jazyku, ale nedokážu to vyslovit. Asi je to strach z negativní odpovědi, protože nevím, jak bych se s ní vyrovnala... Neuměla bych se s ní vyrovnat, to by byla největší bolest v životě... Proto ten blok... Nevím, jestli to někdo může pochopit... Opravdu nevím, jak to překonat a zacit o tom mluvit... Jinak máme s partnerem hezky vztah plný důvěry a otevřené komunikace o věcech, krome této. Možná je to také způsobené tím, že jsme toto téma nakrojili na úplném začátku našeho vztahu a odpověď byla nejistá, ale spíše negativní a mě to skoro zlomilo srdce. Teď od té doby uplynul nějaký čas, vztah se prohloubil a tu bolest si ani neumím představit. Nechci aby to vypadalo, že jsem pesimista, myslím na to, že by mohla přijít i kladna odpověd, ale tak velký strach z té negativní to prebiji. Možná si některá z vás bude ťukat na čelo a říkat si že jsem nedospělá a neumím čelit problémům... Já opravdu nevím, co mám dělat ... Asi jsem v životě ještě nebyla tak bezradná... Možná bych to příteli zvládla napsat. Ale kladu si otázku, zda to není špatně pří tak důležitem tématu.
(Ano, týká se to dítěte a je to pro mne obrovsky citlivé, tak prosím všechny, kdo chce psát něco ošklivého, ať radši nekomentuje, děkuji všem za pomoc)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bohužel, toto je věc kterou si musíte vyjasnit. Pokud totiž partner dítě nechce ( což nevíte protože se bojíte zeptat) a vy ano. Ztrácíte čas někde kde nikdy nebude mít to co chcete. A časem to váš vztah naruší...a stejně vztah skončí.
    Sama jsem byla s mužem co na začátku ( při " nakousnuti" tématu ) neměl problém - odpověď byla něco jako - časem že určitě, to chápu . Už mi táhlo na třicet. Když jsem o dva roky na toto téma začala znovu ( přece jen nemladla jsem ) tak řekl, že v žádném případě protože on chce mít už klid. Byl starší než já. Trvalo mi ještě než jsem to vše zpracovala a vztah nakonec ukončila ( trvalo to další rok ). Mělo to samozřejmě i víc jiných problému. Každopádně s ohlédnutím zpět - ztrácela jsem čas nad tím, že jsem čekala zázrak.
    Prostě nečekejte, že se někdo zeptá za vás. Jestli víte, že děti chcete jděte a řekněte si to. Může vás mile překvapit.

  • souhlasím s tím co píše 454568 - jediná varianta se zeptat.
    ono je to někdy ale sližité i o to, že partner ve snaze neztratit vás, tak řekne že ano, ale o dítě ve své podstatě nestojí. ale nemá smysl ztrácet čas s někým, kde máte priority poskládané jinak. budete se zbytečně trápit, roky utíkají a pak co? vezmete za vděk prvním chlapem jen proto, že on bdue ochotný do dítěte jít??

  • Toto jsou zásadní otázky ve vztahu a je potřeba o nich mluvit. Pokud vy dítě chcete a je to pro vás v životě důležité, můžete taky ztrácet čas s někým, kdo má prostě jiné cíle. Nevím, jak jste spolu dlouho, ale otázku rodiny bych řešila už v začátku. Však je přeci důležité, mít v těchto oblastech stejné vyhlídky a že se na to ptáte ..na tom nic není, naopak. Proč x let ztrácet s někým čas? Normálně bych se ho na to zeptala....říct mu, že ať to nebere tak, že budete dítě dělat hned, ale prostě jak se k tomu celkově staví a za jak dlouho by třeba i ty děti chtěl. Pokud je normální a dospělý, měl by tohle téma s vámi bez problému taky řešit...měli byste být přeci k sobě ve všem otevření a upřímní, nechápu, proč se tak bojíte si s ním o tom promluvit...že vám řekne něco, co slyšet nechcete? Může se to stát...v tom případě jste si to ale měli vyjasnit už v začátku, čím déle toto budete odkládat, tím větší trápení si můžete způsobit...držím palce, ať slyšíte to, co slyšet chcete! :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist